Зеленський прокоментував розмову з Трампом та заявив, що вдячний ЄС за допомогу Україні

26.09.2019, 08:44
43867

Президент України  Володимир Зеленський заявив, що вдячний лідерам ЄС за надану допомогу Україні, а його розмова з президентом США Дональдом Трампом відбувалась в “складний” період після повернення делегації РФ в ПАРЄ та продовження реалізації проекту газопроводу “Північний потік-2”.

Читайте також: Зеленський пообіцяв Трампу замінити посла України в США на “більш компетентного”

Про це він повідомив журналістам після переговорів з Трампом у Нью-Йорку, передає УНІАН.

“Я за кожне своє слово відповідаю. Я багато разів дякував і дякую, і продовжую дякувати (європейським партнерам України – ред.)”, – заявив він. Зеленський зауважив, що під час зустрічі з президентом США Дональдом Трампом він також висловив вдячність лідерам Німеччини та Франції за надану допомогу.

“Наш дзвінок (з президентом США Дональдом Трампом – УНІАН) був в дуже складний період: коли Росію повернули в ПАРЄ, коли санкції не мали такий “гучний” тиск на будівництво “Північного потоку – 2”, – зауважив глава Української держави.

Він зазначив, що говорив про питання повернення російської делегації в ПАРЄ та будівництва “Північного потоку – 2” з європейськими лідерами, проте йому відповідали, що ці питання вирішені.

“Повернення в ПАРЕ – це ж рішення було не при мені. Рішення було у європейських країн прийняте ще, мені здається, в кінці зими. Я ні про кого нічого поганого не хочу говорити, всі хто нам допомагають, ми всім дякуємо. Але я сказав правду, тому що “Північний потік – 2” для нас це велика загроза енергетичній безпеці. Моє бачення, особисте, що “Північний потік – 2” – це поступове зняття санкцій, це моє особисте бачення. А за все інше ми дякуємо. Дійсно, велику допомогу для нас роблять країни Європейського Союзу”‘ – резюмував він.

Раніше повідомлялось, що Зеленський погодився з Трампом, що лідери європейських країн роблять недостатньо для стримування російської агресії, зокрема у питанні запровадження санкцій проти Росії.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com