Проводиться розгляд кандидатур на посаду голови КМДА

30.07.2019, 15:11
35118

В Офісі президента повідомили про розгляд кандидатур на посаду голови КМДА. Про це заявив керівник Офісу президента Андрій Богдан, як передає “Радіо Свобода”.

Читайте також: Скандального начальника Нацполіції Дніпропетровщини Глуховерю звільнено з посади

На посаду голови Київської міської державної адміністрації Володимир Зеленський розглядає кількох претендентів, в тому числі і нинішнього мера Києва Віталія Кличка.

“На сьогоднішній день, наскільки мені відомо, є декілька кандидатур, але це політичне рішення і політична відповідальність президента. На зустрічах із паном Кличком, я йому говорив, що він – теж один із претендентів, оскільки він – відома публічна особа. І якщо народ і влада побачать, що справи в Києві змінилися, то він може бути перепризначений”, – сказав Богдан 30 липня в Києві.

В той же час, відповідаючи на питання про перепризначення Кличка після його звільнення з посади голови КМДА, як цього вимагає рішення Конституційного суду від 2003 року, Богдан зауважив, що вказане рішення КСУ не стосується законів про місцеві міські адміністрації і про місто Київ, які змінювалися.

Богдан заявив, що Кличко був призначений головою Київської міськадміністрації, згідно з Конституцією та законами України, і складає свої повноваження, як і всі голови місцевих державних адміністрацій, перед новообраним президентом.

 

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com