Зеленський вшанував пам’ять в’язнів нацистських концтаборів

11.04.2020, 12:19
69257

Президент України Володимир Зеленський вшанував пам’ять в’язнів нацистських концтаборів. Як повідомили у прес-службі глави держави, у Міжнародний день визволення в’язнів нацистських концтаборів було встановлено кошик квітів від президента до Меморіального комплексу “Бабин Яр”.

Читайте також: Меркель вперше відвідала концтабір Аушвіц-Біркенау

Крім того, відбулося покладання квіткових композицій до пам’ятного знака загиблим у Сирецькому концентраційному таборі, а також до пам’ятного знака “Пам’ять на майбутнє” на території Національного історико-меморіального заповідника “Бабин Яр”.

“Цього дня у 1945 році в одному з найбільших концентраційних таборів нацистської Німеччини – Бухенвальді – ув’язнені повстали та взяли ситуацію під свій контроль. А невдовзі війська антигітлерівської коаліції завершили їхнє звільнення. Люди різних національностей, поглядів і віросповідань у той складний час об’єдналися, щоб скинути пута людиноненависницького режиму. Вічна пам’ять мученикам і жертвам Другої світової війни”, – заявив Зеленський. Глава держави висловив пошану співвітчизникам, які пройшли через пекло нацистських концтаборів і здолали всі випробування. “Бажаю всім здоров’я, віри й наснаги у боротьбі за краще майбутнє”, – додав Зеленський.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com