Зеленський ввів у дію рішення РНБО про продовження санкцій щодо двох російських банків

20.03.2021, 14:22
95636

Президент України увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони, яким продовжив чинність санкцій проти двох російських банків.

Читайте також: РНБО ввела санкції щодо Медведчука і його дружини

Про це йдеться в Указі глави держави.

Президент ввів рішення Ради національної безпеки і оборони України від 11 березня 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)” проти російських банків — “Сбербанк” та “Промінвестбанк”.

Санкції продовжено на три роки проти акціонерного товариства “Сбербанк” і публічного акціонерного товариства “Промінвестбанк”.

Відповідно до указу, Кабінету міністрів разом зі Службою безпеки України та Національним банком доручено забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності персональних спеціальних економічних та інших санкцій, передбачених цим рішенням.

У 2017 році Україна запровадила санкції проти п’яти “дочок” російських банків. Тоді під санкції потрапили “Сбербанк Росії”, “Промінвестбанк”, “ВіЕс Банк”, “ВТБ Банк”, “БМ Банк”.

Відповідно до санкційного рішення, фінустановам було заборонено виведення капіталу за межі України на користь пов’язаних осіб

У 2019 році санкції проти “Сбербанку” та “Промінвестбанку” були продовженні — фактично лише вони залишилися на ринку. 11 березня 2021 року РНБО ухвалило рішення про продовження санкцій.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com