Зеленський заявив про готовність співпраці з місцевими представниками

26.10.2020, 08:39
87472

В Україні 25 жовтня відбулися чергові місцеві вибори. Президент України Володимир Зеленський вже порадів за демократичне волевиявлення громадян, підкресливши, що вільні й демократичні вибори – розкіш, якою не зможуть похвалитися окремі сусіди України.

Читайте також: “Тотальна недовіра українців до чинної влади”, – Порошенко про попередні результати виборів

Про це він написав у Facebook, передає Главком.

“Ми все ще не навчилися спокійно дискутувати та слухати один одного. Шукати компроміси. Співпрацювати. І тому, коли передвиборча кампанія наближається до фінішу, втома від виборів у суспільства безмежна. Якщо сьогодні запитати в людей на вулицях, що вони думають про вибори, більшість українців відверто скаже: та швидше б усе це закінчилося”, – зазначив Зеленський.

Він додав, що мер міста та місцева рада часто впливають на якість життя безпосередньо набагато більше, ніж президент.

“За останні роки завдяки децентралізації місцева влада отримала в рази більше бюджетних можливостей, щоб працювати для людей. Але чи працюють вони на тебе? Чи будуть вони працювати в нових реаліях? Зрозуміло, що я жорстко стежитиму за новообраною місцевою владою”, – додав Зеленський.

Він заявив, що президент – це стратегія, це напрямок, це візія країни, це загальні правила.

“Місцева влада – це конкретні питання “тут і зараз”, це комфорт та якість життя, це вигляд наших домівок і навколишньої інфраструктури. Тому завжди правильно ставте наголос у тому, хто й за що відповідає в країні. Вірю, що українці сформують відповідальну та ефективну місцеву владу. Обіцяю співпрацю на умовах чесності та щирості між центральною владою та місцевими представниками”, – підсумував Зеленський.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com