Зеленський зустрівся з президентом Ізраїлю: про що домовлялися

5.10.2021, 21:00
102392

У вівторок, 5 жовтня, президент Ізраїлю Іцхак Герцог прибув до України зі своїм першим на цій посаді державним візитом. Урочиста зустріч відбулася на площі біля Маріїнського палацу. Після урочистостей відбулись перемови у вузькому колі, коли ж вони завершилися, обидва президенти вийшли до преси.

Читайте також: Рада запустила процедуру відкликання Разумкова з посади спікера

Про що домовлялися президенти, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Президент Зеленський подякував президентові Ізраїлю за принципову підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. І запевнив, що Ізраїль є “великим другом” і партнером України.

Під час закритої частини зустрічі Зеленський обговорив з президентом Ізраїлю безпекові виклики, які стоять перед Україною у зв’язку з війною на Донбасі та окупацією Росією Криму.

“Ми обговорили окремі аспекти ситуації на Близькому Сході, а також безпекові виклики, що наразі постали перед Україною”, – повідомив журналістам Володимир Зеленський.

У відповідь президент Ізраїлю подякував “за дружбу” та висловив сподівання, що цей візит буде сприяти поглибленню та процвітанню партнерства між країнами.

У середу, 6 жовтня, президент Іцхак Герцог разом із президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром та іншими іноземними гостями візьме участь у вшануванні жертв трагедії у Бабиному Яру.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com