Зґвалтування в Кагарлику: слідство змінило кваліфікацію підозрюваним

22.06.2020, 22:49
76236

Слідство у справі про зґвалтуванні жінки в поліцейському відділку в Кагарлику змінило кваліфікацію дій підозрюваних Сергія Сулими та Миколи Кузіва. Про це розповів прокурор у справі Валерій Смирнов, повідомляє Громадське радіо.

Читайте також: На Вінничині чоловік побив та зґвалтував 6-річну дівчинку

За його словами, наразі двох колишніх поліцейських підозрюють у зґвалтуванні групою осіб ( ст.152 Кримінального кодексу) та у катуванні за попередньою змовою групою осіб (ст. 127 Кримінального кодексу).

Як зазначається, з кваліфікації забрали ст. 365 Кримінального кодексу (Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу).

“365-та перекваліфікували на 127−му. Перекваліфікували на більш точну норму, яка відображає об’єктивну та суб’єктивну сторони кримінального правопорушення”, − сказав прокурор.

Окрім цього, він зазначив, що у справі призначили близько дев’яти експертиз, деякі з них вже завершили, але більшість ще проводять.

Нагадаємо, в ніч з 23 на 24 травня 2020 року оперуповноважені у своєму службовому кабінеті вдягали на жінку протигаз, застосовували кайданки та здійснювали постріли з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтували потерпілу.

26 травня Голосіївський районний суд Києва взяв під варту без права внесення застави двох поліцейських із Кагарлика, підозрюваних у зґвалтуванні й побитті жінки у відділенні поліції.

Голова Нацполіції Ігор Клименко звільнив цих поліцейських, а також відсторонив від виконання службових обов’язків керівництво відділення та ухвалив рішення про розформування підрозділу і переатестацію всього особового складу цього відділення. Досудове розслідування здійснює Державне бюро розслідувань.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com