Жінки до 60 років повинні стати на військовий облік, згідно з наказом Міноборони

23.12.2021, 11:52
107892

Наказом Міноборони затвердили перелік професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на облік військовозобов’язаних

Наказ Міністерства оборони про перелік спеціальностей, після одержання яких жінки беруться на військовий облік набрав чинності 17 грудня.

У переліку – програмісти, лікарі, юристи, журналісти, музиканти, соціальні працівники, працівники ресторанів та готелів, бухгалтери, діловоди, рекламники тощо. На облік військовозобов’язаних братимуть жінок, які мають відповідну спеціальність та “придатні для проходження військової служби за станом здоров’я та віком”.

Стан здоров’я визначить військово-лікарська комісія, граничний вік перебування у запасі – 60 років. Повний список професій та спеціальностей можна переглянути за посиланням.

Як зазначила радниця заступника міністра оборони Наталія Воронкова в ефірі Громадського радіо, спеціальний алгоритм як жінкам стати на військовий облік мають створити до кінця 2021 року. Вона не виключила, що на облік можна буде стати у електронному форматі.

Читайте також: Численні забої живота, голови… У Рівному в школі семикласник побив дівчину

Про це в ефірі Громадського радіо повідомила радниця заступника міністра оборони Наталія Воронкова.

«Я подзвоню у кілька військкоматів та дізнаюся, чи є у них план дій, бо кожен військкомат самостійно визначає алгоритм, як стати на облік. Думаю, що ми розробимо алгоритм і до кінця наступного тижня він буде на сайті військкоматів. Якщо буде можливість, то на облік можна буде стати електронно, — щоб ви надіслали свої дані онлайн. Подивимося, чи буде це можливо з точки зору безпеки. Я поговорю з військкоматами, щоб ми розробили швидку процедуру, щоб не всі разом прийшли ставати на облік», — сказала вона.

Таких жінок можуть залучати до лав ЗСУ або до робіт із забезпечення оборони держави у воєнний час. У мирний час вони можуть долучатись до війська лише добровільно за контрактом.

Тепер роботодавець має проконтролювати, щоб жінки відповідних спеціальностей, які вже працюють на підприємстві за переліком, стали на військовий облік. Порушення норм каратиметься штрафами від держпраці та територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com