“Жовті жилети” у Франції відновили свої протести: багато затриманих

27.01.2019, 13:50
9245

У Парижі та інших французьких містах у суботу, 26 січня, вчергове відбулися акції протесту “жовтих жилетів”. Антиурядові виступи проходять у країні вже одинадцяті вихідні поспіль. У столиці країни кілька сотень демонстрантів пройшли Єлисейськими полями у напрямку площі Бастилії в іншій частині міста. пише “DW”.

Читайте також: “Жовті жилети” у Франції розпочали 10-ту хвилю протестів

Як і в попередні тижні, протестувальники тримають французькі прапори та транспаранти з написами проти “короля Макрона”. Організатори протестів закликають проводити їх не лише вдень. Ввечері демонстранти планують зібратися на площі Республіки для проведення акції “жовта ніч”.

У Страсбурзі протестувальники пройшлися ходою до Європейського парламенту. Також відбулися великі акції протесту в Тулузі, Марселі та Бордо. У МВС країни оцінили цількість учасників учасників протестів цього дня по всій країні у 69 тисяч, з них у Парижі – чотири тисячі. Минулого тижня кількість мітингарів оцінювали у близько 80 тисяч.

В Бордо, за оцінками кореспондента агентства AFP, 26 січня участь в протесті взяли до п’яти тисяч демонстрантів. Демонстрації проходили переважно мирно, утім, епізодично знову виникали сутички з поліцією, хоча й не такі великі, як під час грудневих акцій. У Парижі 26 січня було затримано 223 людей. В районі площі Бастилії демонстранти кидали каміння в правоохоронців.

Повідомляється про сутички також у Монпельє, Нанті, Тулузі, Евре. До охорони порядку по всій країні залучені близько 80 тисяч правоохоронців.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com