Журналіста Юрія Бутусова оштрафували за фото Порошенка з Петровським і цитату Луценка

20.04.2019, 22:13
21776

Головного редактора видання ″Цензор″ Юрія Бутусова суд оштрафував на 357 тис. грн через допис в Fасebook, де він розмістив фото Петра Порошенка з бізнесменом Олександром Петровським і цитату Луценко про нього. Про це пише ″Цензор″.

Читайте також: Бутусов: “Якщо є солдати, які голосують за Бойко і Вілкула – значить, робота з особовим складом в підрозділах провалена”

1 березня рішення прийняв Бабушкінський районний суд Дніпра. Позивачі звернулися зі скаргою на публікацію в грудні 2018 року, розміщену на особистій сторінці Бутусова в Facebook. На їхню думку, вона містить ″недостовірну інформацію щодо позивачів, а саме про їхню участь в організованих злочинних угрупованнях″.

″Поруч з Порошенком і Єпіфанієм на фотографії, за даними генпрокурора,″ лідер організованого злочинного угрупування ″Олександр Петровський, а зліва від Петровського в темних окулярах –″ авторитет ″на прізвисько Еміль,″ права рука ″Наріка″, – йдеться в пості Бутусова.

Журналіст наголошує, що використана в дописі цитата Юрія Луценка знаходиться у відкритому доступі на сайті ″Дзеркала тижня″, а фотографія – на сайті президента України.

Зокрема, журналіст процитував слова генпрокурора: ″Петровський, відомий в певних колах під ім’ям Нарик, проходив за матеріалами МВС як лідер організований злочинного угруповання. Пік активності цієї банди припадав на період 2000-2004 років. У 2005 році він покинув територію України, ряд членів його угруповання були затримані, а саме угруповання було фактично розгромлене″.

Рішення суддя Тетяна Єлісєєва винесла заочно 1 березня, а через 11 днів її звільнила Вища рада правосуддя (рішення №715) за численні порушення при винесенні судових рішень.

″Судячи з рішення проти мене, Єлісєєва – кишенькова суддя Петровського і його угруповання, яка бралася за будь-які брудні рішення, які тепер всі треба переглянути. Втім, широко відомо, що Нарик фотографується з президентом Порошенко, оскільки його сім’я поріднилася з сім’єю депутата Блоку Петра Порошенка Андрія Павелко, глави бюджетного комітету Верховної Ради. І ось як Нарик використовує родинні зв’язки і високий політичний ″дах″, – коментує Юрій Бутусов.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com