Журналісти виявили, як українських дітей вивозять до Мінська та хто за це відповідає

22.08.2023, 12:31
145498

Понад 2000 дітей вивезли з окупованих територій України до Мінська, де їх потім розподілили по спеціальних таборах.

Читайте також: Пригожин “виплив” в Африці: що він там планує робити

Як пише видання The Wall Street Journal, маленьких українців доправили до столиці Білорусі залізницею, а по таборах вже розвозили на автобусах футбольної команди “Шахтар Солігорськ”. Вона належить генеральному директору “Білоруськалія” Івану Головатому.

Як відомо, “Білоруськалій” перебуває під санкціями США та Європейського Союзу і є найбільшим платником податків Білорусі. Ця компанія витратила мільйони доларів на те, щоб із весни 2022 року вивезти з України сім груп по 310 дітей у кожній у табір у Діброві. В офіційних документах стверджуєтьсяя, що вони там нібито “займаються спортом” і покращують стан здоров’я.

Журналісти дізнались, що табір прийняв 1050 дітей віком до 15 років із Донбасу. За словами російських опозиціонерів, дітей, серед яких 200 сиріт, вивезли з 15 окупованих міст України. Уряд Білорусі безпосередньо фінансує частину зусиль.

Україна вже встановила імена близько 20 тис. українських дітей, вивезених до Росії з наших окупованих територій. Всього на захоплених землях перебували близько 700 тисяч неповнолітніх.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com