Жителі Бородянки заскочили знаменитого Бенксі за роботою та розповіли, який він на вигляд (відео)

14.11.2022, 20:33
130953

Розгадати особу світового художника Бенксі марно намагаються вже два десятиліття. І досить було британському митцеві приїхати до України, як жителі Бородянки стали першими, хто заскочив його за роботою.

Читайте також: Додала проблем: ще одна ракета Китаю розпалася на шматки на навколоземній орбіті

Як та чи один працює легендарний художник, а головне – який має вигляд: свідків, які бачили Бенксі, відшукала кореспондентка ТСН Олена Гущик.

“Бородянка. Побита війною. На руїнах якої сам Бенксі і залишив графіті – таємничий британський художник, якого тут мало хто знав”, – розповідає журналістка.

За її словами, жителька Бородянки підходила до художника та навіть з ним розмовляла. А комусь навіть вдалося з ним познайомитися.

“Ну він такий, щоб як великий, то невеликий. Худий, так. Він з борідкою. Десь років 45 до 50”, – каже жінка.

Графіті Бенксі в Україні, як і всі попередні, наробило галасу на увесь світ.

“Робота найвідомішого невідомого художника світу настільки крихітна, що ми її одразу не впізнали серед цих руїн. Тендітна гімнастка на фоні моторошних руїн. І хоча це єдина підтверджена робота Бенксі в Україні, подібні графіті, в характерному для Бенксі стилі на резонансні теми і в резонансних місцях, почали з’являтися в Україні ще кілька тижнів тому. Перше у Києві – діти ніби гойдаються на протитанковому їжаку. Гімнастка над дірою у зруйнованій будівлі Ірпеня, чоловік у ванні – вже в Горенці, або жінка в халаті з протигазом на обличчі й вогнегасником у руках”, – розповідає журналістка.

Імовірний автор – британський вуличний художник, який воліє залишатися анонімним. Якби не жителі Бородянки.

Це було два тижні тому. На цю подію жителі Бородянки навіть не звернули уваги. Доки Бенксі не виклав світлину гімнастки у своєму інстаграмі і всім стало зрозуміло, що працював саме він. Лише після цього журналісти почали шукати загадкового художника, а свідки згадувати деталі.

“Четверо їх точно було, і з ними була дівчина. Там їхній автомобіль стояв. Трафарети йому подавали, а він балончиком все це робив. І починав ось з цієї верхньої точки згори. Ну, і я кажу, шо будете малювати, а вона – ну да, любить це діло людина”, – розповідає жителька Бородянки пані Віра.

Поки ймовірний Бенксі працював, пані Віра та Ірина встигли розпитати перекладачку про прихований сенс.

“Ну, різні версії… “Кінцева версія” – та, що Зеленський – маленький, а путін – здоровий, і той його душить. Сказали, ближче до тєми – з чорним поясом”, – кажуть жінки.

Хто працює під псевдонімом Бенксі

Вже багато років триває інтрига, яку намагаються розгадати журналісти і фанати його творчості. Серед найпоширеніших припущень – швейцарський художник Метр де Кассон, хоча сам він це заперечує.

Також вважають, що Бенксі – британський музикант Роберт Дель Найа.

Саме схожого на нього художника пан Геннадій бачив зблизька в Бородянці.

“Схоже, що він там був. Тому що з бородкою була людина. Це точно. І риси обличчя схожі на нього”, – каже пан Геннадій.

Втім, був це Бенксі чи ні, бородянців більше цікавить фінансовий бік питання. Більшість із них через бомбардування росіян втратили тут помешкання і тепер гадають: чим може допомогти поява графІті світового масштабу.

“Сусід оно каже, що за неї оно два мільйони доларів дають. Ну, аукціон я починаю. Продам недорого. Поставити шлагбаум – в’їзд платний. Ото продали б і нам би дом достроїли”, – сміються жителі.

В місцевій раді уже міркують, як вберегти графіті Бенксі, щоб його побачили якомога більше людей.

“Плануємо долучити Міністерство культури для того, щоб грамотно можна було зробити роботи по вирізанню даної стіни і пересенню її в інше місце, бо даний будинок підлягає монтажу”, – повідомляє депутатка Київської облради Галина Єрко.

Тим часом, за малюнком наглядає поліція. І, звісно, новоспечені місцеві фанати.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com