Жителі міст під Москвою гріються біля багать на вулиці: що сталося (фото)

8.01.2024, 09:31
152538

Жителі Підмосков’я під час понад 20-градусних морозів, які охопили столичний регіон держави-агресорки, залишилися без опалення та гарячої води. У місті Подольську влада оголосила режим надзвичайної ситуації локального характеру.

Читайте також: Пряме залізничне сполучення Криму з Росією знищено ЗСУ – Андрющенко

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали.

Жителі багатоквартирних будинків мікрорайону Климовськ у Подольську вже четвертий день живуть без опалення в квартирах.

Кажуть цей район міста забезпечувала опаленням котельня Климовського патронного заводу. Нібито через “стрибок напруги” на тепломережі був гідравлічний удар та почався витік води у кількох місцях.

Люди привертали увагу влади до своєї проблеми, вивішуючи на балконах транспаранти з написом “Замерзаємо”. Оскільки в квартирах було надто холодно, люди виходили на вулиці і грілися біля багать.

Температура у квартирах тримається в межах 10 градусів.

Відігріти котли та труби поки що не виходить, аварійні бригади не справляються з ремонтом батарей.

У деяких будинках немає електрики, на повну потужність працює дизельно-генераторна підстанція, тож у місті постійні перебої зі світлом.

Але навіть якщо трубами піде гаряча вода, це не вирішить усіх проблем — у сотні місць  прорвало труби, тому будуть нові протікання.

Окрім Подольська, де запроваджено режим НС локального характеру, проблеми з опаленням виникли в Хімках, Балашисі та Люберцях. У під’їздах будинків тріснули батареї, не витримавши перепаду температури.

Нагадаємо, раніше в Москві спалахнула пожежа на електропідстанції. Після цього жителі трьох найближчих до місця займання районів російської столиці почали скаржитись на відключення електрики, опалення та води.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com