ЗМІ з’ясували, чим займався патріарх Кирило в лавах КДБ в Женеві

6.02.2023, 13:01
135425

Стали відомі подробиці шпигунського минулого глави Російської православної церкви (РПЦ) патріарха Кирила, який виконував завдання КДБ під час свого представництва при Всесвітній раді церков.

Читайте також: “Найжорстокіший в’язень” Великобританії намагається вийти на свободу, продаючи картини

Як говориться в статті SonntagsZeitung, йдеться про період 1970-х років. Видання посилається на розсекречені архіви про діяльність глави РПЦ, які свідчать, що Кирило займався в Женеві шпигунською діяльністю. Він працював на КДБ під прикриттям.

Повідомляється, що патріарх впливав на Всесвітню раду церков в інтересах СРСР.

При цьому в РПЦ такі факти щодо минулого Кирила коментувати не захотіли, а посольство РФ у Швейцарії назвало статтю “прикладом русофобії”.

Зв’язок російського патріарха Кирила з КДБ 

Раніше колишній розвідник та офіцер КДБ Сергій Жирнов підтвердив, що Кирило був агентом КДБ і ФСБ. Він згадав, як патріарх поїхав представляти РПЦ МП в Женеву й провів там аж два роки. На його думку, всі єпархії РПЦ за кордоном – це резидентури.

Глава РПЦ – один з найбагатших олігархів Росії. Ще в 90-х роках він заробляв на імпорті тютюнових і алкогольних виробів, за що його прозвали “тютюновий митрополит”.

Зараз він продовжує активно співпрацювати з російськими спецслужбами й нав’язує російському суспільству пропаганду Кремля, підтримуючи Москву у війні проти України. Так, нещодавно глава РПЦ заявив, що прагнення зберегти життя – чужа Росії помилкова цінність.

Також він говорив, що будь-яке бажання знищити Росію означатиме кінець світу, і що “Господь не залишить президента РФ”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com