Змушують вчити російську: в одній з українських шкіл розгорівся гучний мовний скандал

2.09.2020, 13:29
83061

Нещодавно у Кривому Розі спалахнув скандал у одній із шкіл. Дітей змушують вивчати російську мову. Про це інформує “Суспільне”.

Читайте також: Вартість долара і євро продовжує зростати: Нацбанк встановив курс валют на 2 вересня

Зокрема, інцидент стався у школі № 90. В навчальному закладі запровадили обов’язкове вивчення російської мови для школярів 5−9 класів.

Відомо, що мову країни−агресора викладатимуть дві години на тиждень.

За інформацією директора школи, батьки дітей проголосували за відповідне рішення. З 329 сімей, які голосували, 248 віддали голоси за вивчення російської мови.

Мати одного із старшокласників Вікторія Рудник провела власне розслідування. Жінка опитала представників батьківських комітетів, після чого з’ясувалося, що 60% батьків зовсім не брали участь у згаданому директором голосуванні.

Читайте також: У липні міністр культури Ткаченко заробив майже вдвічі більше за Зеленського

Тепер питання того, чи змушують учнів школи № 90 вивчати російську, мають вирішити в міському департаменті освіти і науки. Розбирається в скандалі спеціальна комісія в складі педагогів, чиновників, депутатів та батьків.

Останнє засідання комісії з цього питання відбулося 27 серпня. Керівник департаменту освіти Тетяна Кріпак зазначила, що педрада школи – це вищий колегіальний орган навчального закладу. Саме він остаточно стверджує навчальні плани і впливати на цей вибір не в праві ні місцеві профільні департаменти, ні міністерство.

Таким чином, питання досі не вирішене, наступне засідання заплановане на середину вересня. Батьки школярів, в свою чергу, вже обговорюють можливість проведення акції протесту.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com