Знаменитий український актор помер від COVID: його називали “королем сцени”

20.11.2021, 14:03
105429

Знаменитий український актор театру і кіно Георгій Морозюк помер від коронавірусної хвороби в реанімації в центральній міській лікарні Рівного. У клініці він був у вкрай важкому стані, і лікарі боролися за життя пацієнта до останнього, але 19 листопада серце 77-річного народного артиста України зупинилося назавжди.

Читайте також: “Я більше не можу”: мати показала тяжке листування з вагітною донькою перед її смертю від COVID-19

Скорботну звістку повідомили на сайті Рівненського обласного академічного музично-драматичного театру.

“У нас втрата. Дорогі глядачі. Нам бракує слів… наш Георгій Іванович Морозюк, народний артист України відійшов на Небеса”, – йдеться в публікації.

Морозюка називали “королем сцени”, але крім блискучої роботи театральним актором, за свою кар’єру він також знявся в більш ніж 30 знакових українських фільмах, таки як “Голод-33″, Вінчання зі смертю”, “Гетьманські клейноди”, “Чорна рада”, “Нескорений”, “Залізна сотня”…

Знаменитий український актор помер від COVID: його називали "королем сцени"

Широку популярність як кіноактор він отримав після виходу на екрани в 1982 році картини режисера Володимира Денисенка “Високий перевал”, де він грав роль негативного персонажа Юзя.

Також Георгій Іванович знімався у таких відомих режисерів, як Микола Мащенко та Юрій Іллєнко.

Знаменитий український актор помер від COVID: його називали "королем сцени"

Останньою кінороботою для нього став фільм “Владика Андрей” режисера Олеся Янчука (2008 рік).

Звання Народний артист України було присвоєно йому в 1993 році.

Знаменитий український актор помер від COVID: його називали "королем сцени"

Георгій Морозюк народився 15 квітня 1944 року, і після закінчення в 1967 році театральної студії при Київському академічному українському драматичному театрі ім. І.Франко спочатку працював у Львівському облмуздрамтеатрі (1967-1997 роки), а з 1997 року і до своєї смерті – в Рівненському театрі.

У театрі зазначають, що глибоке перетворення в характер створюваного образу, віра в запропоновані обставини, чудова акторська пластика, сценічна мова – далеко не повний список талантів Морозюка, що дозволили йому стати в ряд видатних діячів українського театру.

Знаменитий український актор помер від COVID: його називали "королем сцени"Знаменитий український актор помер від COVID: його називали "королем сцени"Знаменитий український актор помер від COVID: його називали "королем сцени"

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com