ЗНО та карантин: якими будуть тести

20.04.2020, 13:44
70100

Питання, які зараз школярі вивчають самостійно на карантині, не виключатимуть із тестових завдань ЗНО.

Читайте також: Філарет та інші священики на Великдень правили нічну службу без масок і рукавичок та причащали парафіян з однієї ложки (фото)

Про це сказав керівник Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко, пише Gazeta.ua.

“Ми розуміємо, що вимушене дистанційне навчання може поглибити сегрегацію серед здобувачів освіти. Однак ухвалили рішення не втручатися у зміст тестових зошитів зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році з таких причин.

По-перше, у змісті тестових зошитів дуже мало завдань, які ґрунтуються на навчальному матеріалі, що вивчається в 11 класі у квітні – травні.

По-друге, підготовка тестового зошита триває три роки, – завдання розробляються різними авторами, проходять експертну оцінку, апробацію. Це забезпечує високу якість тестового інструменту, і ми не готові цим нехтувати.

По-третє, верстку й макетування сигнальних примірників україномовних тестових зошитів УЦОЯО завершив це на початку січня, і вже надруковано понад 70%”, – сказав Бойко.

Читайте також: Вірусолог пояснила, чому для школярів та студентів варто продовжити карантин

Заміна завдання сьогодні означатиме визнання надрукованого браком і його знищення. Потім знадобиться час для створення нових примірників та їх перекладу для національних меншин.

“Наслідком такого кроку стане неминуче звинувачення в марнотратстві бюджетних коштів. Наявна модель шкалювання результатів тестування трохи знижує вплив зовнішніх чинників, і ми можемо статистично згладити певні прогалини у підготовці учасників, зумовлені вимушеним карантином”, – сказав керівник УЦОЯО.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com