Зниження призовного віку може поставити Україну під загрозу, – NYT

12.02.2024, 12:31
154062

Зниження призовного віку в Україні в майбутньому може поставити під загрозу безпеку і економіку країни, пише The New York Times.

Читайте також: Естонія не вірить словам Путіна про ненапад, тому продовжить укріплення кордонів

У статті про те, як Україна шукає спосіб поповнити ряди Збройних сил, а також забезпечити відпочинок військовослужбовцям, які з початку повномасштабної війни захищають країну, йдеться, що зниження призовного віку дозволить відправити в бій “більш струнких і здорових солдатів”, однак це створить довгострокові ризики для підтримки чисельності населення України.

“Як і в більшості колишніх радянських республік, в Україні мало 20-річних, тому що народжуваність різко впала під час глибокої економічної депресії 1990-х років. Через цей демографічний спад зараз в Україні втричі більше чоловіків у віці 40 років, ніж у віці 20 років,” – зазначають журналісти.

Призов до армії більшої кількості чоловіків у віці 20 років, враховуючи ймовірні втрати в боях, може призвести до скорочення народжуваності. Це, в свою чергу, через десятиліття призведе до скорочення числа чоловіків призовного і працездатного віку, поставивши під загрозу безпеку і економіку країни.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com