Знижує тиск і вагу: вчені назвали найкориснішу картоплю, яку варто їсти щодня

24.05.2024, 20:03
159189

Мабуть, немає такої людини, яка б не любила картоплю. Адже з неї можна приготувати стільки смачнючих страв. Однак, є такі люди, які вважають цей овоч не дуже корисним через його калорійність та крохмалистість. Але це зовсім не так, прости її треба так готувати, щоб вона зберегла свою поживність і всі корисні мікроелементи.

Читайте також: Названо найсмачніше і найкорисніше вино, яке знижує рівень “поганого” холестерину

Яка картопля має найбільшу користь для організму людини: висновки вчених

Американські вчені провели дослідження і з’ясували, що запечена чи відварена картопля в лушпинні буде найкориснішою. Особливо для тих людей, які мають проблеми із зайвою вагою і серцево-судинною системою.

Вчені набрали групу з вісімнадцяти осіб, які мали проблеми із зайвою вагою, і провели дослідження. Упродовж 30 днів піддослідні їли кожного дня по 6-8 картоплин у лушпинні. Через місяць учасники групи пройшли медичне обстеження, під час якого з’ясувалося, що підвищений тиск і маса тіла в учасників експерименту значно знизилися.

Науковці на підставі обстеження піддослідних зробили висновки, що звичайна запечена чи варена картопля в мундирі не шкодить здоров’ю і не збільшує масу тіла. Навпаки, правильно приготований овоч приносить користь серцево-судинній системі й допомагає швидше схуднути.

Фахівці наголошують, що одна порція вареної чи запеченої картоплі містить лише 109 ккал і потужний вміст корисних речовин. А від смаженої картоплі краще утримуватися, оскільки під час приготування всі корисні речовини зникають, залишаються тільки жир та крохмаль.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com