Зрада тхне “Красною Москвою”: на Волині під час купівлі одеколону “спалився” прихильник Росії

10.08.2023, 08:31
144887

Житель села Конюхи Локачинського району Волинської області в магазині публічно виправдовував Росію та її злочини. В тому, що почалася війна, він звинувачував Україну та заявив, що по вокзалу у Краматорську “прилетіла українська ракета”, а насильство окупантів у Бучі виправдовував тим, що “наші теж ґвалтують”.

Читайте також: Посадовець з Міноборони привласнив 16 млн грн – СБУ

Про це йдеться у вироку Локачинського районного суду Волинської області.

Через зауваження про одеколон накинувся на ЗСУ

Інцидент стався 9 квітня 2022 року. Житель села Конюхи прийшов до місцевого магазину, де купив одеколон “Красная Москва”. Інші відвідувачі намагалися його присоромити через такий вибір. Тоді між ними сталась суперечка і чоловік заявив, що нібито “по вокзалу у Краматорську прилетіла українська ракета”. На це люди йому нагадали, що росіяни обстрілюють Волинь із території Білорусі. Жителі села покликали місцеву голову громади, яка зняла прихильника Росії на відео та викликала поліцію.

Чоловік навіть на суді продовжував звинувачувати Україну у війні

На суді підозрюваний не розкаявся та не визнав провину. Він заявив, що нібито “завжди був за мир і хоче переговорів з Росією”.

“Підтвердив, що відповідав на запитання односельчан саме так, як відтворено на відео, яке додане до матеріалів справи і досліджене судом. Вважає, що жодного кримінального правопорушення при цьому не вчинив. Він завжди був проти війни. Він вважає, що має бути мир і з росією потрібно домовлятися. Вважає, що оскільки “Україна почала пресувати”, тому й почалася війна. А потрібно було укласти мир. Саме Україна своєю риторикою розпочала війну, зокрема виправданням УПА”, – йдеться у матеріалах суду.

Житель Волині також підтвердив, що заявляв, що Україна “запустила ракету по Краматорську”, але його нібито неправильно зрозуміли.

Свідок розповіла, що підозрюваний виправдовував злочини РФ у Бучі

Староста села на засіданні суду підтвердила, що чоловік говорив про Краматорськ. Вона додала, що не вся розмова потрапила на відео. Коли інші відвідувачі магазину почали засуджувати РФ за злочини в Бучі, підозрюваний заявив, що “наші теж ґвалтують”.

Жителька села додала, що зняла розмову на відео та передала до поліції, оскільки вона не хотіла, щоб війна добралася до її регіону, та засуджує висловлювання односельчанина.

Інша жінка зазначила, що їй теж не сподобалося, як чоловік виправдовував злочини РФ.

“Він почав говорити, що раніше було добре жити. Ми йому відповідали, що було добре, поки росіяни не прийшли. Згодом почалася розмова про м. Буча і злочини російських окупантів. Він говорив, що у всьому винна держава Україна”, – сказала на суді жінка.

Інший житель села додав, що чоловік заявляв, що сумує за “Радянським Союзом, бо тоді йому було краще жити”.

Суд визнав чоловіка винним за  ч. 1 ст. 436-2 КК України та засудив до 2 років позбавлення волі, замінивши цей термін на іспитовий.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com