“Зрада відміняється”: Зеленський звернувся до українців та розвінчав міфи про “формулу Штайнмаєра” (відео)

3.10.2019, 19:50
45196

Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців і пояснив останні дії влади щодо вирішення конфлікту на Донбасі. Зокрема, він пояснив, що означає “страшилка” останніх тижнів – “формула Штайнмаєра”.

Читайте також: Зеленський зробив заяву, щодо виборів на Донбасі

“Можливо, я когось зараз сильно засмучу. Але зрада скасовується. Пояснюю, чому. І дуже прошу вас мене почути. Почнемо з найголовнішого. Чи хочемо ми завершення війни та повернення усіх українських територій? Так! На сьогодні існує єдиний майданчик, де ці питання можуть обговорюватися на найвищому рівні – це зустріч у “нормандському форматі”. Чи могла вона відбутися найближчим часом? Ні. Чому? Бо на шляху до цього була одна перепона, найбільша страшилка останніх тижнів – “формула Штайнмаєра””, – ідеться у зверненні президента.

Глава держави пояснив, що означає ця формула.

“Давайте розберемося, що це за формула. Чи передбачає вона, що Україна визнає анексію Криму і відмовляється від Донбасу? Ні. Чи передбачає вона, що вибори на Донбасі відбудуться завтра і під дулом кулеметів? Ні. Чому три роки тому попередній президент України заявляв про початок роботи з імплементації цієї формули, невже він хотів зрадити Україну? Ця формула каже лише одне – коли має запрацювати так званий закон про особливий статус Донбасу. А саме – після проведення там місцевих виборів, які відбудуться за Конституцією України, законодавством України та після публікації звіту ОБСЄ про те, що вибори відбулися відповідно до міжнародних демократичних стандартів. Ось із чим погодилася Україна в Мінську”, – зазначив Зеленський.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com