ЗСУ повідомили імена всіх загиблих пілотів страшної авіакатастрофи на Житомирщині

27.08.2023, 13:24
145747

Збройні сили України розкрили імена ще двох пілотів, які загинули разом з офіцером 40-ї бригади тактичної авіації “Джусом” (Андрієм Пільщиковим).

Читайте також: В авіакатастрофі на Житомирщині загинув відомий український пілот “Джус”

Йдеться про зіткнення літаків L-39 на Житомирщині 25 серпня, коли Україна втратила одразу трьох пілотів Повітряних Сил ЗСУ. Імена захисників розкрила Бригада тактичної авіації міста Васильків:

– Загинув Майор В’ячеслав Мінка (мешканець Києві). До польотів в небі військовий повернувся у 2015 році через війну на Донбасі. До повномаштабного вторгнення росіян мав понад 200 годин нальоту й був досвідченим пілотом, зазначає бригада;

– загинув майор Сергій Проказін (мешкав на Полтавщині). Він пройшов шлях від рядового льотчика до заступника командира бригади. 24 роки свого життя Проказін присвятив авіації. Станом на 24 лютого 2022 року мав понад 100 годин бойових польотів. Побратимам по службі запам’ятався щирою людиною, яка завжди прийде на допомогу;

– загинув капітан Андрій Пільщиков з позивним “JUICE”. Захисник України був родом з Харкова, 8 років життя він віддав авіації. З початком великої війни набрав понад 500 годин бойових польотів. Запам’ятався виконанням надважких бойових завдань, а також як мужня та принципова людина. Він був одним з тих, хто неодноразово виступав у західних медіа з закликом передати Україні літаки  F-16.

“Кожен з них був задіяний до виконання повітряних операцій із захисту України, в тому числі тактичних завдань на Східному та Запорізькому напрямках… Висловлюємо щирі співчуття рідним загиблих. Світла пам’ять про захисників неба України назавжди лишиться в серцях близьких, побратимів, всього вдячного Українського народу”, – йдеться у повідомленні.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com