Звезені бюджетники, дві сцени та купа правоохоронців: як готуються до дебатів Порошенка і Зеленського на “Олімпійському” (фото, відео)

19.04.2019, 13:09
21587

19 квітня в Києві відбудуться довгоочікувані дебати двох кандидатів в президенти Володимира Зеленського та Петра Порошенка. Вони зустрінуться на стадіоні “Олімпійський” в Києві. Початок дебатів заплановано на 19:00. У центр столиці вже з’їжджаються автозаки, а з регіонів везуть бюджетників – на розділений на дві частини стадіон з двома сценами.

Читайте також: Встигнути всюди: у Порошенка просять ЦВК перенести дебати

“Страна” зібрала інформацію про те, що відбувається напередодні дебатів.

Що відбувається в Києві

Поліція вже посилила охорону НСК “Олімпійський” з ранку і не дозволяє паркуватися поруч зі стадіоном. По всій території навколо стадіону стоять машини з силовиками. Тільки з одного боку стадіону спостерігачі нарахували понад 20 автомобілів.

На площі перед стадіоном припарковані автозаки. Про це повідомив журналіст Денис Іванеско: “Вся спортивна площа в автозаках. Ми до дебатів готуємося чи до арештів?”

Також там помічена важка техніка. “Олімпійський, 11:30. Готуємося до війни?” – опублікував фото журналіст Дмитро Коротков.

На Майдані встановили намети “Солідарності”, в яких видають квитки тим, хто раніше онлайн заповнив анкету, посилання на яку розміщували на сторінці штабу Порошенка. Щоб забрати квиток – потрібно пред’явити паспорт. Тим, хто не заповнив раніше спеціальну форму онлайн – квитки не дають.

У метро попередили, що через заходи на НСК “Олімпійський” зміниться режим роботи трьох станцій з 18:00 до 19:00: “Площа Льва Толстого”, “Олімпійська” та “Палац спорту”. На “Площі Льва Толстого” на вихід буде працювати тільки один ескалатор. “Олімпійська” буде працювати з можливими обмеженнями на вхід. “Палац спорту” буде працювати без обмежень. Перед подією і після нього можливе обмеження на вхід на всіх станціях.

Також в центрі Києва через дебати тимчасово заборонять продаж алкоголю.

Читайте також: Зеленський повідомив, що команда Порошенка змушує його відмовитись від дебатів

Що відбувається на стадіоні

Сам стадіон розділили на дві частини – для прихильників Зе і Порошенка. Крім того, на ньому встановили дві сцени, тобто кандидати не будуть перетинатися на сцені. Відео з НСК “Олімпійський” оприлюднив фотограф Ян Доброносов.

Також він зняв коробки з металодетекторами, які звезли до стадіону і монтують.

Пускати глядачів, які прийдуть на дебати будуть з 16:00. Про це повідомили в прес-службі МВС. “Будуть прийняті безальтернативні заходи безпеки, встановлені фільтраційні пункти, обмежено рух усіх видів транспорту”, – йдеться в повідомленні. Очікується, що на стадіоні зберуться до 60 тисяч чоловік.

Як відомо, ведучого дебатів ще не знайшли. Сторони продовжують сперечатися з приводу кандидатури модератора. Сторона Зеленського пропонувала телеведучу каналу ICTV Олену Фроляк, але у Порошенка не погодилися.

Що відбувається в регіонах

Для підтримки чинного президента на дебати від будівлі Запорізької ОДА відправляють автобуси з бюджетниками. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив місцевий бізнесмен, активіст і антикорупціонер Максим Іванищев. 

“Від Запорізької ОДА на дебати відправляються автобуси з бюджетниками. Людей як худобу женуть плескати мудаку, яка вважає їх своїми рабами…” – повідомив він.

У коментарях до його посту користувачі відзначають, що такі ж автобус виїхали з Бердянська трьома годинами раніше. 

“Бердянськ виїхав на три години раніше. Днище! Але проти млявих п’яних привезені запроданців вийдуть люди які щиро хочуть змін на краще. Мотивація зіграє роль”, – написав Олексій Швачко.

Раніше на сторінці штабу Петра Порошенка в Facebook глядачам з регіонів пообіцяли організувати підвезення автобусами.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com