3 несподівані способи схуднення під час сну: про це потрібно знати

2.11.2023, 22:09
149167

Можливо, ви вважаєте, що худнути можна тільки за допомогою виснажливих тренувань та відмови від улюблених ласощів, проте ви помиляєтеся. Виявляється, ви можете просто спати і так втрачати вагу.

Читайте також: На Харківщині 83-річний керівник гуртка розбещував дітей: деталі

Джерело: Eat this, not that.

Втрата ваги може бути простішою, ніж ви собі уявляли: якщо ви правильно спатимете, ви можете скидати зайві кілограми, фактично нічого не роблячи! Про фантастичні способи худнути уві сні розповіла експертка Алекса Меллардо.

Висипайтеся

Ця порада може прозвучати надзвичайно очевидно, та, скоріш за все, ви навіть не підозрюєте, наскільки достатній сон насправді важливий для контролю ваги. Це підтверджують навіть численні дослідження: саме 7-годинний сон вночі допомагає контролювати рівень гормонів голоду та активує обмін речовин.

“Коли ви не відпочиваєте достатньо, ви, як правило, їсте більше, що спричиняє порушення гормонального фону. Це може змінити рівень насичення або ви можете відчувати голод протягом дня, і ви можете жадати певної їжі, яка, швидше за все, містить більше калорій, вуглеводів і жиру”, – поділилася експертка з фітнесу Надя Мердок.

Окрім того, під час глибокого сну ваше тіло спалює набагато більше калорій, ніж коли ви впите поверхнево.

Пийте багато води протягом дня

Так, це не зовсім порада щодо схуднення уві сні, проте це також дуже важливо. Для того, щоб скидати вагу вночі і ефективно спалювати калорії, вам потрібно глибоко, міцно спати, а пробудження серед ночі для того, щоб випити води чи перекусити можуть завадити цій меті.

Окрім того, зволоження протягом дня допомагає підтримувати численні функції вашого організму і вночі – активує метаболізм та зменшує відчуття голоду. Ви могли про це не знати, проте навіть невелика нестача води в організмі може призвести до того, що ваш організм посилатиме вам помилкові сигнали голоду.

Спіть у прохолодній кімнаті

Дослідження показують, що саме сон при невисокій температурі допомагає вашому тілу якнайкраще розслабитися та сприяє глибокому відпочинку, який відновить ваш організм.

“Нижчі температури можуть сприяти активації бурого жиру, типу жиру, який спалює калорії, щоб виробляти тепло. Сон у кімнаті з температурою близько (19 градусів за Цельсієм може допомогти вашому тілу спалювати більше калорій під час сну”, – поділилася дієтологиня Тріста Бест.

Тож якщо ви хочете не тільки добре відпочити, але і трохи схуднути під час сну, переконайтеся, що у вашій спальні не надто спекотно.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

 

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com