700 тисяч доларів виявили в автомобілі волинського митника (ВІДЕО)

4.06.2021, 18:09
97478

Слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) під час проведення обшуку в автомобілі начальника зміни митного посту “Ягодин” Михайла Бурдейного виявили в багажнику цього транспортного засобу 704,3 тис. дол.

Читайте також: Великий куш: як митники в парі з ДБР вимагають кошти з експортерів

Автомобіль вчора, 3 червня, зупинили на стаціонарному постів на трасі “Київ-Чоп” біля міста Броди. Про це повідомляють прес-служби ДБР, Державної митної служби та Офісу генпрокурора.

Обшук проводився в межах розслідування митної схеми з підміною товару.

Зазначається, що, за попередньою інформацією слідства, один з начальників митного посту організував схему переміщення вантажів у великих об’ємах без сплати митних платежів.

На митну територію України з Республіки Польща під виглядом порожніх транспортних засобів, з використанням схеми підміни дешевого товару дорогим, а також шляхом довантаження незадекларованих партій товарів перевозились продукти харчування, брендовий одяг, автозапчастини, різноманітне обладнання та устаткування, побутова техніка та інший товар, — зазначають в Офісі генпрокурора.

На думку слідства, митник збирав гроші у себе і розподіляв між іншими правоохоронними органами. Так, виявлена у багажнику автомобіля готівка вже була поділена на суми з позначкою, кому вони призначені.

Бурдейний був серед 100 працівників митниці, яких відсторонили від виконання посадових обов’язків після присвяченого питанню контрабанди засідання РНБО 2 квітня 2021 року.

Після того, як термін відсторонення, визначений чинним законодавством збіг, Бурдейний повернувся до виконання службових обов’язків, — зазначають у Держприкордонслужбі.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com