Американська дієтологиня розповіла про користь оцту
Дослідження підтвердили, що оцтова кислота пригнічує накопичення жиру в організмі і знижує рівень глюкози в крові.
Про це повідомляє Країна Здоров’я.
Читайте також: Цукровий діабет: важливо не прогавити ранніх симптомів
Кому оцет до смаку?
Часто можна почути про такий спосіб схуднення, як вживання оцту. Деякі бачать в цьому засобі «чарівну кулю» від зайвої ваги. Чи так це?
Справді, ряд лабораторних дослідів, які проводилися на щурах, підтвердив зв’язок оцтової кислоти з втратою ваги. В Японії було дослідження, в ході якого відзначено вплив оцту на зниження маси тіла добровольців. Хоча в той же час багато традиційних дієт показали набагато кращий результат.
Кислота проти крохмалю
Американський дієтолог Керол Джонстон, яка вивчає вплив оцтової кислоти на рівень глюкози у діабетиків, говорить про її позитивний ефект для контролю рівня цукру в крові і не виключає, що оцет може стримувати зайву вагу.
– Ряд досліджень показав, що оцет допомагає контролювати скачки цукру у людей з діабетом, особливо при переддіабетному стані. Оцтова кислота заважає розщепленню крохмалю, він не перетравлюється, а значить, не всмоктується в кровотік і не сприяє збільшенню калорійності їжі, – сказала експерт.
Додай, але обережно
За словами дієтолога, оцет недарма є частиною середземноморської дієти, благотворно впливає на здоров’я серця і організму в цілому.
– Можете додавати оцет в їжу як приправу. Причому, не тільки яблучний, але і будь-хто. Коли робите заправку для салатів, використовуйте три частини оливкової олії на одну частину оцту, або навіть навпаки. Можете розвести його з водою і пити перед їжею, щоб оцтова кислота принесла користь, – радить Керол Джонстон.
Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у Facebook, Telegram та Instagram
Помилка в тексті? CTRL+ ENTER
Коментарі (0)