Американська дієтологиня розповіла про користь оцту

1.04.2021, 12:06
96084

Дослідження підтвердили, що оцтова кислота пригнічує накопичення жиру в організмі і знижує рівень глюкози в крові.

Про це повідомляє Країна Здоров’я.

Читайте також: Цукровий діабет: важливо не прогавити ранніх симптомів

Кому оцет до смаку?

Часто можна почути про такий спосіб схуднення, як вживання оцту. Деякі бачать в цьому засобі «чарівну кулю» від зайвої ваги. Чи так це?

Справді, ряд лабораторних дослідів, які проводилися на щурах, підтвердив зв’язок оцтової кислоти з втратою ваги. В Японії було дослідження, в ході якого відзначено вплив оцту на зниження маси тіла добровольців. Хоча в той же час багато традиційних дієт показали набагато кращий результат.

Кислота проти крохмалю

Американський дієтолог Керол Джонстон, яка вивчає вплив оцтової кислоти на рівень глюкози у діабетиків, говорить про її позитивний ефект для контролю рівня цукру в крові і не виключає, що оцет може стримувати зайву вагу.

– Ряд досліджень показав, що оцет допомагає контролювати скачки цукру у людей з діабетом, особливо при переддіабетному стані. Оцтова кислота заважає розщепленню крохмалю, він не перетравлюється, а значить, не всмоктується в кровотік і не сприяє збільшенню калорійності їжі, – сказала експерт.

Додай, але обережно

За словами дієтолога, оцет недарма є частиною середземноморської дієти, благотворно впливає на здоров’я серця і організму в цілому.

– Можете додавати оцет в їжу як приправу. Причому, не тільки яблучний, але і будь-хто. Коли робите заправку для салатів, використовуйте три частини оливкової олії на одну частину оцту, або навіть навпаки. Можете розвести його з водою і пити перед їжею, щоб оцтова кислота принесла користь, – радить Керол Джонстон.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com