Американські вчені виявили основні “вітаміни довголіття”

1.02.2021, 11:33
93926

Здебільшого люди мало піклуються про харчування, в результаті чого не отримують вітаміни і мінерали, необхідні для довгого і здорового життя. Вчені відзначають, що “з цієї точки зору наша дієта жахлива, і ми старіємо набагато швидше”.

Читайте також: Чи потрібно вживати вітаміни при COVID-19

Відповідно до статті, опублікованої в Proceedings of the National Academy of Sciences, існує цілий ряд поживних речовин, необхідних для довголіття. Як зазначив провідний автор дослідження Брюс Еймс, саме вони забезпечують здорове старіння, – повідомляє LadyHealth.

Всього було виділено 41 речовину, включаючи 14 відомих вітамінів (A, B-1, B-2, B-6, B-12, C, D, E, K, біотин, холін, фолієву кислоту і ніацин) і 16 основних мінералів, в тому числі кальцій, хлорид, хром, кобальт, мідь, йод і залізо. Крім того, фахівці виділили в особливу групу два типи кислот омега-3 і дев’ять амінокислот.

Читайте також: Вчені знайшли зв’язок між довголіттям і щоденною звичкою
Їх вчені називають “вітамінами довголіття”. Еймс підкреслив, що для отримання цих елементів важливо дотримуватися різноманітної дієти, а не приймати добавки. По-перше, організм набагато краще засвоює поживні речовини саме з їжі, а по-друге, таким чином ризик гіпервітамінозу зводиться до мінімуму.

За словами лікаря-дієтолога Робін Фороутан, це означає, що потрібно включати в раціон якомога більше рослинної їжі. “Думайте про це, як про терапевтичну порцію фруктів, овочів, цільнозернових, бобових і всіх інших смаколиків, які природа приготувала для нас”, – зазначила вона.

Крім того, не варто забувати про рибу, так як це ще одне джерело амінокислот і омега-3. “Не думаю, що зараз ми знаходимося на етапі, коли можемо додати вітаміни для довголіття в батончик або таблетку, і цього буде достатньо. Зовсім ні. Основний ключ до довгого життя криється в продуктах, які ми їмо”, – пояснила лікарка.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com