Багата дружина й “сльози” на рахунку: що в декларації мера Львова Садового і де його повнолітні сини

2.02.2024, 10:31
153580

Дедлайн у посадовців та чиновників вийшов – 31 січня був останній день, коли декларанти мали публічно показати свої доходи та майно. У коментарях читачі просили заглянути в декларацію мера Львова Андрія Садового. Тож, які статки у міського голови Львова, що має його дружина та діти, про це пише ТСН.

Читайте  також: Стало відомо, як Арестович зміг виїхати з України

31 січня був останній день, щоби подати декларацію, тож усі посадовці, які підпадають під декларування, мають відзвітувати про свої статки за 2021 та 2022 роки. Адже цю вимогу у 2022-му призупиняли. У НАЗК зізнаються, що в останній день на сайті відбувався справжній ажіотаж.

Втім, на відміну від багатьох колег, не став чекати кінцевих строків мер Львова Андрій Садовий. Читачі просили заглянути у його звіт. Отож, розповідаємо. Садовий на посаді від 25 квітня 2006 року й він сумлінно подав свою декларацію за 2022 рік ще у серпні 2023-го.

Мер Львова пише, що отримав у перший рік повномасштабного вторгнення понад 813 тисяч грн зарплати. У довоєнний, 2021 рік, його зарплата становила майже 789 тис. грн. А от що привертає увагу, то це інформація щодо рахунків.

Садовий каже, що на його рахунку в одному з банків лежить всього 5922 гривні. А що більше цікаво, дружина міського голови Львова заробляє в рази більше за чоловіка й має значно більше майна.

Земля і нерухомість

Ще з 2013 року Катерина Кіт-Садова володіє земельною ділянкою у Львові площею понад 700 квадратних метрів вартістю більше ніж пів мільйона гривень. Згідно з інформацією в декларації, знову ж таки дружина у 2014 році придбала будинок у Львові площею 660 квадратних метрів за понад 4,5 мільйона гривень, а Андрій Садовий має право на користування.

Крім цього, у 2017 році Катерина почала орендувати у Львівської міської ради землю площею у 43 квадрати вартістю у понад 65 тисяч гривень, а ще одну на понад 300 квадратів купила за понад 427 тисяч гривень.

Авто

Судячи з декларації, авто у самого Андрія Садового немає, принаймні, офіційно. Натомість на його дружині їх цілих два: SKODA KODIAK 2017 року за 968 тисяч 700 гривень, придбана у 2017 році, та MERSEDES-BENZ V300 2021 року випуску за 2 мільйони 374 тисячі 350 гривень. Цю автівку вона теж придбала у 2021 році.

У довоєнний 2020 рік дружина мера декларувала мінівен Merсedes-Benz Viano 2012 року, утім зараз у декларації його немає.

Медіахолдинг

Катерина Кіт-Садова є основною співвласницею медіахолдингу ПрАТ “ТРК Люкс”, куди входить 24 канал, радіостанції “Люкс” та “Максимум”, а також низка онлайн-видань, серед них і ZAXID.NET.  Також Катерина Кіт-Садова має 400 тис. грн кредиту в банку. Крім цього, вона задекларувала 28 тис. доларів США та 430 тис. грн готівки.

Також вона має кредити в “Укргазбанку” та “ПриватБанку”, взяті ще у 2021 та 2022 роках. На банківському рахунку дружина Садового зберігає 1172 гривні в одному і 5 тисяч 510 гривень в іншому.

На рахунку тещі Садового – 154 830 гривень. Небагато грошей на рахунках дітей: у Тадея-Луки 3295 гривень, у Михайла 43 гривні, в Антонія 226 гривень, а у Йосифа – 3202 гривні.

Скандал через синів Садового

Нагадаємо, що раніше ця сім’я втрапила у скандал. На початку повномасштабного вторгнення Андрій Садовий заявляв, що і його сини, як і інші, підуть до армії, коли досягнуть повноліття та закінчать навчання. На його думку, служити мають всі – як чоловіки, так і жінки – ну як в Ізраїлі.

Мер Львова тоді зауважив, що старший син був у військкоматі, навчається і ще не пройшов військову кафедру. Але тільки-но він її закінчить і отримає спеціалізацію — піде до армії.

То де ж сини?

Але згодом з’ясувалося, що обидвоє його старших синів не лише не пішли до війська, а публікували у своїх соцмережах знімки з різних куточків світу й насолоджувалися життям за кордоном під час війни. Натомість троє менших дітей мера, скоріше за все, залишились в Україні.

Водночас, 21-річний Іван-Павло Садовий у 2023 році вже закінчив бізнес-школу Ноттінгема у Британії. Про це дізналися журналісти, коли зазирнули на сайт вузу. І можна було б подумати, що він просто чекав на закінчення навчання й от-от повернеться на Батьківщину, але ні.

Та й схоже, робити цього не планує, адже він вже й працює у тому ж місті маркетологом, як зазначено у його профілі на LinkedIn. Паралельно хлопець подав заявку на стажування в Каліфорнії, що в США. А влітку, поки в Україні точилися бої, був у таборі “Пласту” у Швеції.

Тим часом його молодший на два роки брат, теж повнолітній, 19-річний Тадей-Лука не соромився постити в Instagram свої фото та відео з-за кордону. То він в Нідерландах спостерігав за качками у каналах Амстердама, то пив “Белліні” у Данії. До слова, щойно журналісти опублікували інформацію, хлопець профіль спочатку перейменував та закрив, а зараз він і зовсім недоступний. Цю інформацію Андрій Садовий не коментував.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com