Булінг і цькування талановитої дитини, корупція та участь в бандформуваннях: чим відзначилась волинська “Свобода”

11.03.2020, 10:52
66096

Волинські “свободівці”, які зацькували 12-річного сироту, прославились на всю Україну. Проте волинські ЗМІ, чомусь, воліють ігнорувати інші історії за їх участі. Зокрема, саме автора скандального посту у мережі Facebook, з якого й почався булінг і публічне приниження дитини, НАЗК визнало винним у корупції, а інший “активіст” із партії відзначився участю в банді, яка хотіла взяти під кримінальний контроль Закарпаття і влаштувала стрілянину в Мукачеві.

Читайте також: “Максим Ткачук зробив те, що не зміг зробити Президент”, – експерт про булінг 12-річного хлопчика за пісню “Смуглянка” (відео)

Напевне всю Україну облетіла новина про те, що на Волині місцеве керівництво партії ВО “Свобода” Олега Тягнибока зацькували 12-річного хлопчика за те, що він переміг на пісенному конкурсі у Великій Британії, виконавши знамениту “Смуглянка” на російській мові.

Відзначимо, що пісня “Смуглянка” написана ще в далекому 1940 році. Це історія про партизанку-молдаванку. Композицію створили на замовлення ансамблю пісні і танцю Київського військового округу. Радянська пропаганда забракувала пісню, як таку, що не популяризує радянську ідеологію. Згодом пісня все ж стала культовою після фільму українського радянського режисера і головного актора Леоніда Бикова “В бій ідуть одні старики”. До речі, одну з ролей у фільмі зіграв волинянин Володимир Талашко. Зараз йому 73 роки, він народний артист України. У фільмі він виконує українську пісню “Ніч яка місячна”.

Натомість “свободівці” через “партійний” сайт – інформаційний ресурс “Волинь UA”, яким курує ще один депутат, щоправда вже Луцької міської ради Андрій Білан, звинуватили хлопця в “пропаганді русского міра” і ледь не в сепаратизмі. Дитину, від якої відмовились батьки, називали виродком та сволотою – прямим текстом. У коментарях, які чомусь автор не закрив і не модерував чи видаляв, коли дитину поливати матами та брудом, дісталося всім близьким та дотичним до маленького хлопчика людям. Що-що, а розпізнати хто насправді “п’ята колона в Україні”, “рука Кремля” чи ФСБ волинські свободівці завжди вміли.

Але щось пішло не так – на захист юнака в соцмережах стали сотні тисяч користувачів, на його підтримку розпочали флешмоби не лише телеканали, але й прості громадяни. Не мовчать не лише всеукраїнські, але й російські ЗМІ, яким місцеві “свободівці” створили чудовий грунт для сюжетів під заголовками “бандерівці зацькували маленького сироту за виконання пісні”.

На депутата Волиньради від “Свободи” Олександра Пирожика, який і став ініціатором брудної булінг-кампанії проти сироти сипляться десятки тисяч гнівних коментарів зі всієї України. Підігравши російській пропаганді, свободівець вирішив зупинити шквал критики на його бік, спробувавши порозумітись з бабусею і хлопчиком. Їде до них в гості, вочевидь, просить вибачення за свій вчинок і на прощання фотографується з 12-річним Максимком і його бабусею. В Facebook він написав, що і в бабусі є претензії до організаторів, ніби-то вона сама сварилась з ними та закидала, що виступ її онука використали в пропагандистських цілях.

Користувачі і партійці “Свободи” миттєво висловлюють повагу чоловіку, який нібито вирішив перепросити за свій вчинок, але все це виявляється черговим обманом в стилі Тягнибока: бабуся Максима пише в Фейсбуці про те, що слова Пирожика – брехня.

Натомість, інші користувачі Facebook насміхаються із волинського депутата.

Автор – Ігор Тенетко

Підігрування російській пропаганді і цькування дітей – не єдине, чим відомий Пирожик

Депутат від ВО “Свобода” до недавнього часу був першим заступником голови Волинської обласної ради, проте в липні 2019 року він несподівано вирішує звільнитись. Причин такого рішення публічно не називає, а пояснює це “особистими обставинами”. Але привідкриває правду на цю історію припис НАЗК щодо скандального Олександра Пирожика.

“Обраний на посаду першого заступника голови Волинської облради VII скликання Олександр Пирожик не надав згоди на проведення спеціальної перевірки, у зв’язку з чим його повноваження повинні були бути достроково припинені”, – йдеться в офіційному повідомленні на сайті НАЗК.

Як з’ясувалось, патріот і борець з 12-річним сиротою приховав частину майна дружини і не вніс його в декларацію. І лише для того, аби не бути звільненим “за статтею” і з “вовчим квитком” він вирішив звільнитись сам. Його місце по квоті “Свободи” тут же зайняв колега Юрій Поліщук.

Волинські “свободівці” на службі в бандитів

10 лютого 2020 року поліція в ході спецоперації затримує членів озброєної банди, яка серед білого дня зчинила стрілянину з пораненими в Мукачеві.

Серед них – житель Жидичина Волинської області Богдан Висоцький. Його брат Тарас Висоцький – депутат Жидичинської ОТГ теж від партії ВО “Свобода”. Затриманий юнак – активний “свободівець”, засновник ГО “Українська спілка допомоги добровольцям АТО”. Слідство зазначає, що юнак був серед осіб, які в білий день з пістолета стріляли в Мукачеві.

На сторінці свободівця у Фейсбуці – красномовний “патріотичний” пост щодо очільника МВС України. Що ще може написати бандит, який серед білого дня стріляє в мирному місті?

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegramта Instagram

 

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com