Через санкції влада Білорусі дозволила контрабанду: у розвідці розповіли деталі

14.07.2022, 23:05
123909

Через погіршення фінансової ситуації та санкції білоруська влада надала негласну вказівку прикордонникам РБ не перешкоджати контрабанді на кордонах з Україною, Польщею та Литвою.

Читайте також: Угорщина підвищила боєготовність своєї армії: деталі

Перш за все, йдеться про контрабанду сигарет місцевих виробників. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України 14 липня.

“Командуванню Державного прикордонного комітету білорусі керівництво країни надало негласну вказівку – не перешкоджати фактам контрабандної діяльності на кордонах з Україною, Польщею та Литвою. Таке рішення пов’язане з різким погіршенням фінансової ситуації у країні через запроваджені проти режиму Лукашенка санкції з боку країн Заходу”, – пояснили у розвідці.

Там додали, що влада Білорусі сподівається частково зменшити дефіцит надходжень до бюджету країни саме за рахунок максимального стимулювання контрабанди. Йдеться, перш за все, про тютюнові вироби місцевих виробників.

У ГУР також пояснили, що таким чином білоруському режимові вдасться частково забезпечити ринок країни (а в подальшому і Росії) санкційними групами товарів, що раніше надходили з країн ЄС. Йдеться про запчастини до автомобільної техніки, господарські товари тощо.

“Щоб посилити потік товарів, влада білорусі послаблює вимоги до перетину кордону з боку країн ЄС. Прикордонні відомства Польщі та Литви вже заявляють про виявлення великих партій контрабандних білоруських тютюнових виробів у вантажних автомобілях”, – зауважили в розвідці.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com