Чому жінки живуть довше чоловіків: названо 4 фактори

23.02.2020, 18:45
64270

Тривалість життя суто індивідуальний момент, що залежить від людини і способу життя. Але у всіх країнах світу жінки живуть довше за чоловіків. Ukrhealth назвав чотири фактори, чому жінки живуть довше за чоловіків.

Читайте також: Фахівці назвали продукти, що покращать роботу нирок

Гени

Генетично закладено: жінка створена для народження потомства і виховання. Представниці прекрасної статі зобов’язані перебувати поруч з нащадками, щоб ті вижили. Еволюційно завдання жінки в плані репродукції не змінилося.

При цьому ембріони чоловічої статі гинуть частіше за жіночі. Хлопчики гинуть частіше на 20−30% на пізніх термінах вагітності. Представники сильної статі крупніші при пологах і частіше отримують травми.

Читайте також: Біль у шиї: вчені розповіли причини виникнення

Фізіологічний фактор

Організм жінок оснащений головним захисником серцево-судинної системи. Естроген є важливим жіночим статевим гормоном. Також є запобіжники теломери, що складаються зі спеціалізованої лінійної хромосомної ДНК, що захищають кінцеві ділянки жіночих хромосом.

Жінки більш витривалі, знову – таки від природи. Організм демонструє більшу гнучкість, ніж у чоловіків. Можливо, пояснюється тим, що слабка стать повинна піклуватися про потомство.

Дисципліна

Жінки набагато дисциплінованіші за чоловіків. Найчастіше ходять по лікарях, обстежуються, виконують рекомендації медиків. Знаєте такого відповідального чоловіка? Представники сильної статі часто бояться медицини, тягнуть до останнього. Майже у будь−якого чоловіка знайдуться причини і приводи не ходити в поліклініку, ігноруючи небезпечні симптоми.

Читайте також: Медики назвали продукти, які допомагають схуднути

Спосіб життя

Військові конфлікти, бажання вплутуватися в бійки, розбірки, кримінал − причин чому чоловіки живуть менше багато. Але навіть без воєн чоловіки більше схильні до шкідливих звичок − курять, п’ють, вживають наркотики, що позначається на тривалості життя.

Відомий факт: чоловіки, які проживають з жінками, живуть довше одинаків. Зазвичай другі половинки стежать за тим, що їдять їх хлопці, змушують займатися спортом і в разі необхідності напхають ліками.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com