Чутки про Кадирова впливають на стабільність путінської влади в Чечні, – ISW

18.09.2023, 12:02
146896

Тривале занепокоєння щодо стану здоров’я глави Чеченської Республіки в російському інформаційному просторі викриває залежність президента Росії Володимира Путіна від Рамзана Кадирова у питанні збереження стабільності в регіоні, вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Азербайджан стягує військову техніку до кордону з Вірменією, готують військову операцію – OSINT

Головне розвідувальне управління Міноборони України підтвердило інформацію про поганий стан здоров’я Кадирова, тоді як серед російських інсайдерських джерел поширювалися чутки про те, що чеченський лідер в комі. На цьому тлі Кадиров спростував чутки про своє здоров’я у відео, опублікованому 17 вересня. Однак чутки продовжили поширюватися.

“Дестабілізація правління Кадирова в Чечні стала б серйозним ударом по режиму Путіна, частково через те, наскільки важливим було встановлення стабільності в Чечні через жорстоку і криваву війну для його популярності в Росії в ранні часи. Кадиров та інші російські офіційні особи можуть бути стурбовані тим, що чутки про здоров’я, що продовжують поширюватися, вплинуть на довгострокову стабільність контролю Кадирова над Чечнею, і, як наслідок, контролю Путіна”, – стверджують аналітики.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com