ДБР розкрило корупційну схему митників

4.09.2019, 17:32
40412

ДБР взялося за співробітників Київської митниці ДФС, яких підозрюють в участі у злочинній змові з менеджментом одного з підприємств Київської області з метою незаконного отримання компенсації ПДВ.

Читайте також: ДБР розслідує причетність Вадима Альперіна до діяльності “конвертаційного центру”, який наніс державі мільярдних збитків

Про це повідомила перший заступник директора ДБР Ольга Варченко у своєму пості в Facebook.

Слідчі Центрального апарату ДБР встановили, що київські митники, ймовірно, діяли у змові зі службовими особами одного з підприємств Київської області. Протягом 2017-2018 року вони здійснили низку незаконних операцій з вивезення за межі України відходів гартцинку та окису цинку. За законом ці речовини обкладаються нульовою ставкою ПДВ. Тобто підприємство, що вивозить ці відходи, не отримує відшкодування сплаченого податку з Державного бюджету. Припускають, що у ймовірній змові з митниками службові особи підприємства приховали цей вміст вантажу під час митного контролю та провезли його за підробленими документами, вказавши в них товар, за який передбачено повернення ПДВ.

Вона також розповіла, що в результаті підприємство незаконно привласнило понад 5 мільйонів гривень ПДВ, завдавши великої шкоди Державному бюджету України.

Зараз слідчі ДБР спільно з СБУ і ГПУ проводять обшуки на підприємстві, а також за місцем проживання його керівників. У разі, якщо провину митників доведуть у суді, їм загрожує до 12 років в’язниці.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com