Депутат РФ втік до Варшави та оголосив про створення руху за незалежність Смоленської області (фото)

14.08.2023, 17:33
145111

Депутат Смоленської обласної думи РФ Владислав Живиця втік до Варшави та оголосив про створення руху за незалежність області.

Читайте також: Руйнівний обстріл Одеси: журналісти встановили прізвища причетних російських офіцерів (фото, відео)

Про це пише “Ideal.Реалии”.

Владислав Живиця виступив на пресконференції у Білоруському Будинку Варшави і заявив про “відтворення самостійної Смоленської державності в тісному союзі з майбутньою вільною Білоруссю та іншими країнами, території яких раніше входили до Великого князівства Литовського та Речі Посполитої”.

Живиця – єдиний чинний депутат регіонального парламенту в Росії, який відкрито виступив за незалежність свого регіону.

Член Координаційної ради білоруської опозиції Ян Рудик, який проводив пресконференцію, сказав що “Смоленськ – це білоруська земля, яка так само, як і решта Білорусі, внаслідок історичної катастрофи на даний момент перебуває під московською окупацією”.

Одним із найближчих кроків, за словами російського депутата Живиці, стане створення бойового підрозділу прихильників незалежності Смоленської республіки у складі білоруського полку Калиновського, який воює на боці України.

Вже після пресконференції Владислав Живиця повідомив кореспонденту “Idel.Реалії”, що його юридичному представнику в Смоленську зателефонували з ФСБ і заявили, що кримінальна справа проти депутата не забариться.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com