“Депутати ОПЗЖ відкрито лобіюють повернення в минуле усієї системи охорони здоров’я”, – Супрун

11.03.2020, 14:53
66127

Другий етап медичної реформи під загрозою, оскільки в урядовому кварталі дедалі частіше звучать заяви про його перенесення або зміні його концепції.

Читайте також: Супрун назвала ще одне небезпечне джерело зараження коронавірусом

Про це повідомляє колишня керівниця МОЗ Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, причиною цього є нерозуміння політичним керівництвом держави змісту запланованих змін, і це може привести до здачі сфери медицини в руки людям, “які незалежно від озвучених планів будуватимуть тут “модернізовану систему Семашка”, а точніше російську модель, де кошти платників податків в тій чи іншій формі будуть передані в адміністрування приватному бізнесу та олігархам”.

Супрун наголошує підкреслює, що кращого моменту для запуску другого етапу реформи не виникне.

“Не можна далі відкладати запровадження нових правил на рівні лікарень. Більш готовою до змін система не буде. Не можна втрачати темп. І, особливо, не можна карати спроможних і охочих, за халатність і саботаж інших. Заклад готовий до укладання контракту з НСЗУ, це результат тривалої підготовки і турботи про здоров’я громади. Це найкращий доказ того, що у цьому ОТГ, селі, місті чи районі дійсно дбають. Неспроможність підготувати заклади до укладання контрактів з НСЗУ – це не вирок реформі. Це вирок місцевим управлінцям та політикам. Налякані медики, які не знають що їх чекає з 1 квітня – це не вирок реформі. Це вирок комунікації на всіх рівнях влади”, – пише вона.

“Кожного дня все більше українських медиків покидають професію, не тому що трансформація системи погана, а тому що вона досі не відбулась на всіх рівнях медичної допомоги, і вони втомились пробивати стіни корупції, кумівства та халатності. Всі причетні до спроб зупинити або відстрочити трансформацію системи охорони здоров’я – вороги розвитку українського народу і загроза національній безпеці”, – резюмує Супрун.

Налякані початком другого етапу реформи медики - це провал комунікації влади. Система не буде більше готовою до змін, - Супрун 01
Налякані початком другого етапу реформи медики - це провал комунікації влади. Система не буде більше готовою до змін, - Супрун 02

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com