Дієтологи назвали фрукти, які псують фігуру та унеможливлюють зниження ваги

10.03.2024, 23:04
155501

Хоча фрукти вважаються здоровою їжею, деякі з них не входять до списку тих, які допомагають схуднути.

Читайте також: Лише одна щіпка цієї спеції до кави – і ви зможете скинути зайву вагу та поліпшити здоров’я

За словами дієтологів, фрукти містять вітаміни, поживні речовини і клітковину, необхідні для підтримки форми, але, як і будь-яку іншу їжу, фрукти слід їсти в помірних кількостях. Також важливо з розумом вибирати, які фрукти ви їсте, пише She Finds. Це зумовлено тим, що споживання занадто великої кількості солодких фруктів може призвести до набору ваги. Фахівці вказали, що якщо ви хочете схуднути, уникайте сухофруктів і тропічних фруктів.

Дієтолог і тренер з харчування Ліз Річардс, експерт в галузі охорони здоров’я Махмуд Абдельазіз, лікар-дієтолог Кетрін Джервасіо і лікар зі зниження ваги Крейг Прімак зазначили, що сухофрукти шкідливі для тих, хто на дієті, оскільки з них видалено воду. Таким чином, весь цукор і калорії концентруються в набагато меншій упаковці. А тропічні фрукти, такі як манго, папайя та ананас, не підходять для схуднення, оскільки в них більше цукру, ніж в інших фруктах.

Сухофрукти

Родзинки, фініки, чорнослив, інжир і абрикоси – найпоширеніші види сухофруктів. Також доступні інші сорти сухофруктів, іноді в зацукрованій формі (покриті цукром). До них належать манго, ананаси, журавлина, банани та яблука. Після сушіння сухофрукти можуть зберігатися набагато довше, ніж свіжі. Багато людей їдять їх як закуску або додають у салат, вівсянку чи навіть йогурт.

Але якщо вживати їх у надлишку, сухофрукти можуть мати руйнівний вплив на загальний стан здоров’я і цілі зі зниження ваги. “Цей сорт фруктів, незалежно від типу, вирізняється високим вмістом калорій і цукру”, – пояснила Річардс.

Хоча свіжі фрукти відомі своїм вмістом цукру, зазвичай клітковина його врівноважує. Але сушений варіант позбавлений більшої частини клітковини, яка робить фрукти корисними для схуднення. “Через невеликий розмір сухофруктів їх легко переїсти, і калорії швидко накопичуються”, – попередила Річардс.

А лікар-дієтолог Кетрін Джервасіо зазначила, що сушений варіант містить багато цукру, що сприяє накопиченню вісцерального жиру за надмірного вживання.

Тропічні фрукти

“Все добре в міру, але багато хто не вміє її дотримуватися, коли йдеться про їжу і дієту”, – сказав лікар зі зниження ваги Крейг Прімак.

Тропічними фруктами вважаються банани, папайя, манго й ананас. “Ця категорія містить більше цукру і калорій, ніж інші групи фруктів, і якщо ви намагаєтеся уникати цукру, краще уникати цієї групи”, – порадив Прімак.

Що стосується ананаса, то експерт у галузі охорони здоров’я Махмуд Абдельазіз сказав: “Хоча він містить корисні поживні речовини, такі як вітамін С і марганець, споживання великої кількості ананаса може призвести до стрибків цукру і потенційного збільшення ваги”. Він зазначив, що краще додати в раціон ківі, диню або кавун. Ці фрукти містять вітаміни та мінерали і менше впливають на рівень цукру в крові.

Так, дієтологи та фахівці зі зниження ваги радять уникати сухофруктів і тропічних фруктів. Це найгірші фрукти для схуднення, бо вони або не приносять жодної користі, або містять занадто багато цукру і калорій. Замість цього вибирайте такі фрукти, як ківі, диня або чорниця і грейпфрут, які містять клітковину і прискорюють обмін речовин.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com