Дієтологиня розповіла, навіщо потрібно їсти супи

7.05.2021, 11:02
96744

Для деяких суп – щоденна страва, а хтось їх не їсть зовсім і це теж не критично, оскільки принципову необхідність саме в перших рідких стравах у нашого організму немає. Але для здоров’я дуже важливо, щоб ми їли не тільки сиру їжу, але і термічно оброблену.

Читайте також: Цей щоденний продукт послаблює імунну систему

Дієтологиня Світлана Фус на своїй сторінці в Instagram порекомендувала все ж вживати супи і готувати їх так, щоб зберегти максимальну цінність всіх інгредієнтів.

Експертка зазначила, що людям із різними захворюваннями травної системи краще готувати:

нежирні бульйони з птиці, кролика, яловичини – це високопоживні продукти;

супи-пюре – дбайливе харчування для слизової шлунка і кишківника.⠀

Фус назвала основні правила приготування супу:

Не переварюйте овочі, нехай вони будуть зварені “аль-денте”.

Суп повинен складатися з овочів – картоплі, цибулі, моркви, можна додати будь-які овочі за смаком – селеру, пастернак, кабачки, томати, цибулю, болгарський перець, всі можливі види капусти, зелень.

Забудьте про жирні наваристі бульйони, а краще приготуйте легкий з курячої, індичої грудки без жиру і шкіри, з яловичої вирізки, кролятини, риби, овочів або грибів, можна просто зварити суп на воді.

У невеликих кількостях додайте крупу і макаронні вироби, а також можна – м’ясо, рибу, яйця.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com