Елітний Audi “для військових”: начальник університету оборони Коваль хоче відчужити авто за $ 150 тис

18.11.2023, 13:07
149996

Начальник Національного університету оборони, генерал-полковник Михайло Коваль звернувся до ТОВ “Порше Україна” з запитом передати на потреби ЗСУ дорожезний легковик AUDI A8 Long за 150 тис. дол.

Читайте також: Звільнення скандальної професорки Фаріон: з’явилася інтрига

Про це свідчить документ, адресований від Коваля, пише ТСН.

У листі від Національного університету оборони України за підписом начальника цього закладу освіти, генерал-полковника Михайла Коваля на ім’я директорки ТОВ “Порше Україна” Марії Гарань йдеться:

З метою доукомплектування військової частини А2250 автомобільною технікою для всебічного забезпечення Національного університету оборони України, звертаюсь до Вас як до відповідального патріотичного представника української бізнес-спільноти з проханням відчужити в інтересах Збройних Сил України, відповідно до Закону України “Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану”, легковий автомобіль AUDI A8 Long, колір чорний, номер кузова (…), 2022 року виготовлення”, – йдеться у тексті листа.

Згідно з даними відкритих джерел, військова частина А2250, про яку йдеться в листі, відноситься до Західного територіального управління Національної гвардії України.

Зауважимо, що вартість автомобіля AUDI A8 Long у максимальній комплектації сягає 150 тис. дол.

ТСН звернувся з проханням прокоментувати цей запит до підполковника Євгена Бабченка, чиї контактні дані були вказані у листі до “Порше Україна”.

“Навіть не можу вам про це зараз нічого сказати. Ми не володіємо інформацією”, – відповів Бабченко.

На запитання, чи планує він дізнатися відповідну інформацію, підполковник відповів: “Ну ви мене зненацька застали з таким питанням. З’ясовувати? Та що там з’ясовувати? Я буду виконувати свої завдання, які приписані. А в подальшому керівництво прийме якесь рішення… Чи є там якась велика проблема, чи що? Я не розумію. Я не робив такого запиту“.

Своєю чергою телеграм-канал Генерального Штабу ЗСУ назвав цей лист підробкою та розмістив спростування від університету оборони.

“Інформуємо вас, що цей лист є підробкою. Допоки певні особи намагаються  витрачати свої зусилля не на консолідацію суспільства, а на дискредитацію діяльності  провідного навчального закладу держави, який готує еліту українського офіцерського корпусу, ворог радіє з того, що хтось знаходить чергову зраду там, де гартується Перемога!”, – йдеться в повідомленні.

Що відомо про Михайла Коваля

Генерал-полковник Михайло Коваль у період з березня до липня 2014 рок був виконувачем обов’язків міністра оборони України;

від липня 2014 року до лютого 2015 року – заступником секретаря РНБО;

від лютого 2015 року до липня 2021 року – першим заступником секретаря РНБО;

від 24 лютого 2022 року до серпня 2022 року – начальником штабу – заступником начальника Національного університету оборони України імені Івана Черняховського;

Від 16 серпня 2022 року і досі є начальником Національного університету оборони України.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com