ФОПи отримають по 8 тисяч гривень: Рада схвалила закон

4.12.2020, 13:10
90774

Верховна Рада України ухвалила в цілому президентський законопроект №4431 щодо внесення змін до Держбюджету на 2020 рік для виділення коштів на фонд боротьби з коронавірусом, зокрема і для підтримки бізнесу на карантині.

Читайте також: Рада внесла зміни в податковий кодекс для підтримки бізнесу

Відповідне рішення підтримали 304 народних депутатів України, передає УНН.

Також нардепи проголосували за негайне підписання спікером парламенту цього законопроекту. Таке рішення підтримав 301 нардеп.

“Ми пропонуємо розширити перелік видатків, на які можна направляти кошти з відповідного фонду: перше – на надання одноразової матеріальної допомоги фізичним особам – підприємцям та найманим працівникам, які можуть втратити доходи у разі посилення обмежень для сфери діяльності. Мова йде про одноразову матеріальну допомогу 8 тис. грн, прогнозований обсяг коштів, необхідний для реалізації цієї програми – близько 10 млрд грн. Друге – кошти з фонду боротьби з коронавірусом і його наслідками зможуть спрямовуватись на надання одноразової матеріальної допомоги суб’єктам господарювання з метою збереження робочих місць найманих працівників”, – сказав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, представляючи законопроект.

З його слів, прогнозований обсяг коштів, необхідний для реалізації цієї програми – близько 2 млрд грн.

Прем’єр зазначив, що ще одним напрямком, на який пропонується направити кошти з фонду – це надання одноразової компенсації в сумі сплаченого єдиного внеску юросіб, діяльність яких підпаде під дію посилених обмежувальних заходів. Прогнозований обсяг коштів, необхідний для реалізації цієї програми – близько 1,5 млрд грн.

Зазначається, що метою розроблення законопроекту є забезпечення надання соціальної підтримки застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період дії посилених обмежувальних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Читайте також: Екс прем’єр Гройсман отримав 75 млн грн хабара від Микитася – ЗМІ

Законопроектом передбачається внести зміни до статті 28 Закону України “Про Державний бюджет України на 2020 рік” щодо передбачення можливості спрямування коштів фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 та її наслідками на заходи з надання:

одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам, які можуть втратити доходи у разі повної заборони сфери їх діяльності внаслідок посилення обмежувальних заходів;

одноразової матеріальної допомоги суб’єктам господарювання з метою збереження робочих місць найманих працівників;

одноразової компенсації суб’єктам господарювання витрат, понесених за сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за найманих осіб.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com