Готуємо кукурудзу вдома: швидкі і прості рецепти

20.08.2023, 17:34
145393

Якщо ви втомились від того, що кукурудзу часто просто варять, і вам хочеться скуштувати щось новеньке, то настав час спробувати ці рецепти. Зібрали кілька простих ідей, як смачно приготувати кукурудзу, не витрачаючи багато часу та зусиль.

Читайте також: Сезон перцю розпочався: рецепти дуже смачних страв, від яких ви будете у захваті

Печена кукурудза у духовці

Інгрідієнти

– Кукурудза – 2 шт.

–  Лайм – 1 шт.

– Сухий перець чилі пластівцями – 2 дрібки

– Вершкове масло – 20 г

– Гілочки кінзи 4 шт.

– Сіль

1.Відокремте 2 шматка фольги і викладіть на кожен з них по кукурудзі. Розріжте лайм на 2 половинки і полийте кожну кукурудзу соком половини лайма.

2. Потім візьміть сіль і гарненько натріть обидві кукурудзи з усіх боків.

3. Посипте кукурудзу пластівцями сушеного перцю чилі, це додасть трошки гостроти і пікантності.

4. Розріжте вершкове масло на 2 частини і покладіть по шматочку до кожної кукурудзи. Смак після запікання вийде більш ніжним і приємним. Замотайте кукурудзу зі спеціями в фольгу.

5. Запікайте кукурудзу у фользі в духовці при температурі 180 градусів 20 хвилин. Тим часом відокремте листочки кінзи від стебел і подрібніть ножем.

6. Після запікання розкрийте фольгу і дайте кукурудзі трошки охолонути, посипавши подрібненою кінзою.

Вершковий суп з кукурудзою

Інгредієнти:

– Кукурудза – 12 качанів;

– Бульйон – 2 склянки;

– Вода – 3 склянки;

– Морква – 1-2 штуки;

– Селера – 1-2 штуки;

– Цибуля – 1-2 штуки;

– Жовтий перець – 1 штука;

– Кріп та будь-яка зелень;

– Часник – 1-2 штуки;

– Сіль та спеції на смак.

Спосіб приготування:

1. Відварити кукурудзу та зрізати зерна.

2. Нарізати моркву, селеру, перець, цибулю та часник і додати у розігріту у великій каструлі оліюДодати спеції та готувати 15 хвилин під кришкою.

3. Додати воду та бульйон, довести до кипіння.

4. Після цього зменшити вогонь під супом та варити ще 20 хвилин.

5. Додати у суп варену кукурудзу та остудити.

6. За допомогою блендеру збити до однорідної маси.

7. Прикрасити готову страву вершками та зеленню.

Ескітес (мексиканський фастфуд)

Інгредієнти:

– Кукурудза – 4 шт.;

– Майонез – 4 столові ложки;

– Твердий сир – 40 грамів;

– Сік 1 лайму (лимона);

– Сіль та спеції на смак.

Спосіб приготування:

1. Зварити кукурудзу.

2. Зерна кукурудзи відрізати від качана (зверху вниз у вертикальному положенні).

3. Насипати зерна у глибокий посуд та додати спеції, сік та майонез, добре перемішати.

4. Розкласти в обраний посуд (піали, склянки), а зверху посипати сиром, прикрасити зеленню та спеціями на свій смак.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com