Готуємо “мурумуру”: рецепт найсмачнішого та низькокалорійного варення
Варення зі слив, яке в народі ще називають “мурумуру” – відмінні ласощі і інгредієнт для різноманітних страв. Його можна просто їсти з хлібом, додавати в випічку, змішувати з йогуртом і сиром і навіть використовувати як соус для м’ясних страв, особливо до баранини або курки.
Якщо ви турбуєтеся про фігуру і дотримуєтеся здорового харчування, цей солодкий продукт вам не завадить, адже варення багате на антиоксиданти, вітаміни С, D та А, підтримує травлення і зміцнює імунітет.
Читайте також: Готуємо кукурудзу вдома: швидкі і прості рецепти
Варення зі слив по-азербайджанськи, також відоме як “мурумуру” або “мурмуре”, має особливий кавказький смак, оскільки до нього додаються спеції і горіхи. Ось рецепт для приготування цього варення:
Вам знадобляться:
– 1 кг стиглих слив;
– 500 г цукру (кількість залежить від уподобань щодо солодощів);
– 1/2 склянки води;
– 1-2 цедри лимона (без білої частини);
– 5-6 гвоздик;
– 1-2 палички кориці;
– 100 г волоських горіхів (за бажанням).
Покладіть сливи з видаленою кісточкою у велику каструлю, додайте цукор, воду, шкірку лимона, гвоздику і палички кориці.
Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь до мінімуму і варіть сливи на повільному вогні, помішуючи час від часу. Час варіння може варіюватися, зазвичай це займає від 30 хвилин до 1 години.
В кінці варіння додайте волоські горіхи. Варення готове, коли сливи стають м’якими, а рідина починає загустати.
Коли варення готове, акуратно перекладіть його в стерилізовані банки. Закрийте банки кришками і переверніть їх на кілька хвилин, щоб створити вакуум. Це допоможе збільшити термін зберігання варення.
Після охолодження варення, зберігайте його в прохолодному і сухому місці. Воно буде готове до вживання через кілька тижнів, коли аромати просочать сливи і горіхи.
Ви можете насолоджуватися ним як джемом на хлібі, додавати в випічку або подавати до чаю.
Що можна додати в варення зі слив – робимо ласощі незвичайними:
– Лимон
– Кориця
– Гвоздика
– Імбир
– Ваніль
– Апельсин
– Лавровий лист
– Вино або коньяк
– М’ята
– Мед
– Горіх
Експериментуйте і створюйте унікальні смаки варення зі слив, які припадуть до смаку вам і вашій родині.
Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook
Помилка в тексті? CTRL+ ENTER
Коментарі (0)