Готуємо “мурумуру”: рецепт найсмачнішого та низькокалорійного варення

27.08.2023, 18:24
145764

Варення зі слив, яке в народі ще називають “мурумуру” – відмінні ласощі і інгредієнт для різноманітних страв. Його можна просто їсти з хлібом, додавати в випічку, змішувати з йогуртом і сиром і навіть використовувати як соус для м’ясних страв, особливо до баранини або курки.

Якщо ви турбуєтеся про фігуру і дотримуєтеся здорового харчування, цей солодкий продукт вам не завадить, адже варення багате на антиоксиданти, вітаміни С, D та А, підтримує травлення і зміцнює імунітет.

Читайте також: Готуємо кукурудзу вдома: швидкі і прості рецепти

Варення зі слив по-азербайджанськи, також відоме як “мурумуру” або “мурмуре”, має особливий кавказький смак, оскільки до нього додаються спеції і горіхи. Ось рецепт для приготування цього варення:

Вам знадобляться:

– 1 кг стиглих слив;

– 500 г цукру (кількість залежить від уподобань щодо солодощів);

– 1/2 склянки води;

– 1-2 цедри лимона (без білої частини);

– 5-6 гвоздик;

– 1-2 палички кориці;

– 100 г волоських горіхів (за бажанням).

Покладіть сливи з видаленою кісточкою у велику каструлю, додайте цукор, воду, шкірку лимона, гвоздику і палички кориці.

Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь до мінімуму і варіть сливи на повільному вогні, помішуючи час від часу. Час варіння може варіюватися, зазвичай це займає від 30 хвилин до 1 години.

В кінці варіння додайте волоські горіхи. Варення готове, коли сливи стають м’якими, а рідина починає загустати.

Коли варення готове, акуратно перекладіть його в стерилізовані банки. Закрийте банки кришками і переверніть їх на кілька хвилин, щоб створити вакуум. Це допоможе збільшити термін зберігання варення.

Після охолодження варення, зберігайте його в прохолодному і сухому місці. Воно буде готове до вживання через кілька тижнів, коли аромати просочать сливи і горіхи.

Ви можете насолоджуватися ним як джемом на хлібі, додавати в випічку або подавати до чаю.

Що можна додати в варення зі слив – робимо ласощі незвичайними:

– Лимон

– Кориця

– Гвоздика

– Імбир

– Ваніль

– Апельсин

– Лавровий лист

– Вино або коньяк

– М’ята

– Мед

– Горіх

Експериментуйте і створюйте унікальні смаки варення зі слив, які припадуть до смаку вам і вашій родині.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com