Грандіозні паради, забіги у вишиванках та рекорди: як Україна відсвяткувала 30-й День Незалежності

24.08.2021, 19:12
99432

Сьогодні, 24 серпня, у країні святкують День Незалежності. По всій країні відбулася низка заходів.

Читайте також: 30 років незалежності: факти про Україну, якими варто пишатися

ТСН.ua розповідає, як минав день у містах України.

У Києві відбувся грандіозний парад. У святковому параді на Хрещатику було три колони – піша, повітряна і механізована. Крокували цьогоріч понад 5 тисяч військових, було 100 літальних апаратів, 400 одиниць озброєння та техніки. У зв’язку із підготовкою до параду на День Незалежності у Києві кілька разів пролітали винищувачі, військово-транспортні літаки та гелікоптери.

Крім того, військовий парад вперше відбувся одразу на трьох локаціях: на Хрещатику в Києві, в Одесі, та на річці Дніпро в столиці.

Під час військового параду з нагоди 30-річчя Незалежності України 24 серпня над Хрещатиком здійснив політ світовий рекордсмен – літак Ан-225 “Мрія”.

Тим часом в Одесі зранку теж відбувся морський парад. Майданчиком для спостереження став міський пляж “Ланжерон”.У програмі демонстрація бойових кораблів, катерів і суден з відпрацюванням показових елементів застосування сил і засобів ВМС ЗС України, проліт морської авіації та Повітряних Сил ЗС України, демонстрація фігур пілотажу літаками легкомоторної цивільної авіації, проходження кораблів і катерів країн-партнерів, а також Державної прикордонної служби України та яхт Одеської обласної Федерації вітрильного спорту.

У місті також відбувся Марш захисників, у якому взяли участь кілька сотень місцевих жителів і гостей Одеси. Учасники акції  розгорнули стометровий прапор України і пройшли з портретами захисників, прапорами і плакатами містом.

У Запоріжжі на головному проспекті міста також відбувся військовий парад. Від самого ранку біля площі Героїв, навпроти облдержадміністрації, почали збиратися  містяни.  В урочистому параді взяли участь військовослужбовці 55-ї артилерійської бригади “Запорізька Січ”, а також бійці 9-го полку оперативного призначення імені Героя України Богдана Завади Національної гвардії України. Також для містян організували виставку військової і спеціальної техніки.

 У Львові сьогодні відбувся Марш Нескорених, метою якого було вшанувати пам’ять загиблих героїв та морально підтримати українських військових. Крім того, відбувся легкоатлетичний пробіг “Забіг у вишиванках-2021”. Місцем старту та фінішу стала площа у саму серці Львова – перед Львівським оперним театром. Учасники забігу долали різні дистанції – 1,3 та 5 км.

У Дніпрі центральними вулицями міста під час ходу пронесли величезний прапор України. У параді взяли участь місцеві мешканці, волонтери та ветерани АТО/ООС. Під час маршу місцеві мешканці і волонтери несли величезний прапор України. Паралельно вони вигукували гасла, що прославляють українських воїнів і нашу країну.

У Херсоні святкування Дня Незалежності України розпочалося з молитви та урочистого ходу. Від самого ранку, 24 серпня, на алеї Героїв незалежної України зібралися представники різних конфесій, громадських організацій, волонтери, чиновники, містяни на спільну молитву за Україну. На площі Свободи відбувається виставка військової, оперативно-рятувальної та спеціальної техніки.

На Центральній площі Чернівців провели урочистості із нагоди 30 річниці Незалежності України. Зокрема, камерний хор філармонії виконав легендарну “Червону руту”. Завершив урочистості хід буковинських військових.

У Кіровоградській області з нагоди Дня Незалежності понад 5 тисяч людей одночасно виконали гімн України. Вони встановили національний рекорд. До виконання гімну України долучились представники 49 громад Кіровоградської області.

У Миколаєві на честь Дня Незалежності України відкрили парусну регату “Під вітрилами незалежності”.

Також у прифронтовому Сєвєродонецьку Луганської області святкують День Незалежності України. З нагоди свята там встановили LED-екран у формі тризуба та рекорд із виконання “Червоної рути”.

В Івано-Франківську відбувся урочистий хід ровесників незалежної України

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com