Кандидата від “Слуги народу” зняли із реєстрації на вибори

12.07.2019, 09:51
32795

У Київському районі Харкова в окрузі №169 знято з реєстрації кандидата в народні депутати від партії “Слуга народу” Олександра Куницького. Таке рішення схвалила Центральна виборча комісія України.

Читайте також: Зі списків партії “Слуга народу” виключили сім кандидатів

Підставою стала скарга від одного з учасників виборчого процесу щодо порушення Куницьким виборчого законодавства. ЦВК знайшла підтвердження озвученим претензіям у даних Держприкордонслужби і встановила, що кандидат виїжджав за межі України на 264 днів, що перевищує дозволений законом період у 90 днів. Зауваження Куницького про об’єктивні причини відсутності Центрвиборчком до уваги не взяв, бо не кандидат не надав доказів на їх підтвердження.

Таким чином, “комісія частково задовольнила зазначену скаргу та скасувала реєстрацію кандидата в народні депутати України Куницького, висунутого політичною партією “Слуга народу”, в окрузі №169 на позачергових виборах народних депутатів України від 21 липня 2019 року”. В тому ж окрузі балотується шляхом самовисування народний депутат Олександр Грановський, який донедавна входив до фракції Блоку Петра Порошенка. У травні Грановський, якого називали “куратором” Порошенка в судах, вийшов із БПП. За інформацією ЦВК, скаргу на Куницького подавав не Грановський, а інший кандидат.

Читайте також: Кандидатка від “Слуга народу” має російське громадянство та бізнес в окупованому Криму

Водночас Куницькому раніше закидали наявність громадянства Ізраїлю паралельно з українським підданством. Інформацію про це Центрвиборчком почав перевіряти наприкінці червня. Сам кандидат подвійне громадянство заперечував.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com