Колотили “диво-ліки” у відрі: в Україні продавали сфасильфіковані таблетки та гелі

14.11.2023, 09:02
149747

Поліцейські викрили шахраїв, які ошукували українців, що мають проблеми зі здоров’ям. Колцентр організували в Житомирі та розповсюджували “диво-препарати”.

Читайте також: Фаріон “здала” ФСБ проукраїнського студента у Криму – подробиці (фото, відео)

Про це пише ТСН.

Правоохоронці затримали 23-річного киянина – підозрюваного в організації шахрайської схеми з продажу контрафактних ліків. У ємності, схожій на цинкове відро, шахраї колотили гелі, які начебто мали допомогти від болю у суглобах.

Пропонували так звані “чудодійні ліки” в соцмережах і на платформах в інтернеті, розповідає слідча. Продавали товар через колцентр у Житомирі.

“Працівники колцентру, які представлялися медиками, казали нашим потерпілим, що цей препарат їм допоможе та покращить стан їхнього здоров’я”, – каже старша слідча Нацполіції Житомирщини Ірина Титаренко.

Препарати обіцяли зцілення від болю в суглобах та гіпертонічної хвороби. Одна із постраждалих, Марія Зіновчук, каже, що ліки замовила, проте їх не спробувала.

А от 72-річна Клавдія і гелем мазалася, і пігулки пила. Витратила понад 3 тисячі гривень. Каже, продавці обіцяли, що покращиться здоров’я.

“Що лікують, що багато людей брали, всім помагає все. Я нею втирала-втирала, але нічого воно мені не помогло. Вони знов мені телефонують: ще в нас є таблетки, це треба в поєднанні, це дуже помагає”, – каже Клавдія.

Лікарка Житомирського центру первинної медико-санітарної допомоги Галина Перчик каже, що використання фальсифікатів щонайменше могло призвести до алергії та навіть анафілактичного шоку. Медикиня зазначає, що непередбачувані наслідки може викликати й самовільне лікування гіпертонічної хвороби.

“Ми можемо викликати неконтрольоване підвищення артеріального тиску, що може далі призвести до судинних так званих аварій, тобто це – інсульт, інфаркт, ускладнення серцево-судинної діяльності”, – каже Галина Перчик.

Чим були нашпиговані пігулки, які продавали псевдомедики, наразі встановлюють експерти. 23-річному киянину оголосили підозру в шахрайстві. За організацію бізнесу йому загрожує 12 років за гратами.

Наразі до поліції звернулися 11 потерпілих. Та копи певні, їх значно більше.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com