Львівський суд скасував заборону на російську мову

17.01.2019, 12:14
8014

Львівський окружний адміністративний суд скасував рішення Львівської облради про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту.

Читайте також: “Бізнес зруйнований”: Росія відсудила в України велику кондитерську фабрику

“Мораторій на російськомовний культурний продукт скасований. Тільки що. За моїм позовом. Рішення Львівського адміністративного суду”, – написав у соцмережі позивач Сергій Іванов-Малявін, колишній шеф-редактор ВД “Галицькі контракти”.

На сайті Львівського окружного адміністративного суду в списку справ на 16 січня значиться справа “про визнання протиправним і нечинним рішення”. Позивачами зазначені: громадська організація “Всеукраїнський громадський рух “Український вибір – право народу”, Сергій Іванов-Малявін, Роман Лихачов. Відповідач – Львівська обласна рада. Суддя – Зіновій Гавдик.

Рішення “встановити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Львівської області до моменту повного припинення окупації території України” було схвалено 18 вересня 2018-го депутатами Львівської облради.

Депутати рекомендували органам місцевого самоврядування області прийняти аналогічні рішення щодо введення на відповідній території мораторію на публічне використання російськомовного продукту в будь-яких формах до моменту повного припинення окупації території України.

У рішенні Львівської облради зазначається, що депутати прийняли його “щоб уникнути ескалації напруженості в суспільстві та недопущення розпалювання міжнаціональної ворожнечі; для захисту українського інформаційного простору від гібридних впливів держави-агресора і подолання наслідків тривалої мовної русифікації; беручи до уваги численні звернення патріотичних і ветеранських громадських організацій”.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com