Литва буде конфіскувати автомобілі з російською реєстрацією, які в’їжджатимуть до країни

13.09.2023, 12:32
146608

Згідно з останнім роз’ясненням Європейської комісії щодо застосовуваних санкцій, литовська митниця відповідатиме за конфіскацію зареєстрованих у Росії автомобілів, які в’їжджають до Литви.

Читайте також: Частину активів Медведчука переписали на людину з оточення Татарова

Про це повідомляє Alfa.lt.

“Так, ті транспортні засоби, які зареєстровані в Росії, якщо вони потраплять до Литви, їх потрібно буде конфіскувати, і цей контроль забезпечується і забезпечуватиметься митницею, тому що це її функція, і це буде робота й відповідальність митниці”, – заявила міністерка внутрішніх справ Литви Агне Білотайте.

Вона також додала, що цей контроль санкцій не належатиме до функцій Держприкордонслужби самої Литви. Крім того, заступниця міністра закордонних справ Йовіта Нелюпшене повідомила, що санкції стосуватимуться автомобілів, зареєстрованих у Росії, та автомобілів з російськими номерами.

“Роз’яснення комісії від минулої п’ятниці стосується саме автомобілів: авто, зареєстровані в Росії або з російськими реєстраційними номерами, наразі не можуть в’їжджати до Європейського Союзу через санкції”, – пояснила Нелюпшене.

Вона також додала, що такі санкції стосуються всіх громадян Євросоюзу, а не лише Росії. Тобто неважливо, хто їхатиме за кермом — росіянин чи ні, якщо авто має російську реєстрацію, його конфіскують. Водночас санкції не поширюються на тих, хто їде транзитом через Калінінград, але такі люди повинні мати транзитну візу або інший документ, який підтверджує, що автомобіль прямує саме транзитом.

За словами Нелюпшене, Єврокомісія надала таке тлумачення минулої п’ятниці, і воно має бути застосоване негайно.

“Комісія сказала, що ми не можемо ввозити такі речі навіть тимчасово, для тимчасового користування. Це достатньо жорстке тлумачення Комісії”, – додала заступниця міністра.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com