Масштабне будівництво та ремонт доріг в Україні: передбачено 107 мільярдів гривень

12.02.2020, 10:30
62899

Президент Володимир Зеленський під час зустрічі в “Укравтодорі”, в якій взяли участь в т.ч. прем’єр Олексій Гончарук та міністерка фінансів Оксана Маркарова, заявив, що цього року понад 85 млрд гривень буде виділено на будівництво 4 тисяч км доріг державного значення та понад 22 млрд гривень – на 2,5 тисячі доріг місцевого значення, констатує Міністерство фінансів, повідомляє Finbalance.

Читайте також: В Україні будуватимуть дороги з відходів промислового виробництва

Володимир Зеленський зазначив, що нинішня команда у владі хоче до кінця каденції побудувати більшість великих доріг, які зшивають державу.

“Нам потрібна ваша допомога. Перше – чесність, друге – жодних відкатів. І третє, будь ласка, сплачуйте податки, правдиво працевлаштуйте людей”, – звернувся Президент до представників будівельних компаній.

“Цей бюджет 2020 року відрізняється від попередніх саме збільшенням капітальних видатків, зокрема на дороги. Це дуже важливо, тому що ми можемо збільшувати соціальні та інші видатки через економічне зростання, яке нам забезпечать самі ці капітальні видатки. Зі сторони урядової команди та команд місцевої влади ми точно займаємося тим, що чесно плануємо і чесно фінансуємо. Давайте чесно будувати і чесно сплачувати податки”, – підтримала Президента Оксана Маркарова.

Голова Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Кубраков уточнив, що масштабне будівництво та ремонт доріг в Україні, заплановане на 2020 рік, розпочинатиметься в кілька етапів.

“Старт великого будівництва запланований на 1 березня 2020 року. На першому етапі розпочнуться ті проєкти, які вже в перехідному стані або щодо яких уже пройшли тендери, або які визначені в рамках співпраці з МФО (міжнародні фінансові організації – ред.) у 2019 році чи раніше. З 1 квітня по 1 травня стартуватимуть інші проєкти, які наразі перебувають або на етапі тендерного відбору, або в процесі проєктування, або проходять державну експертизу. План такий, що за три місяці ми розпочнемо всі основні проєкти будівництва”, – розповів Кубраков.

Він додав, що інтенсивне будівництво та ремонт доріг державного та місцевого значення в Україні триватиме до листопада 2020 року.

Нагадаємо, 16 січня 2020 року Кабмін затвердив Дорожню стратегію на 2020 рік, відповідно до якої в Україні буде запроваджене комплексне дорожнє будівництво.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com