Медики навчили коронавірус самознищуватися

8.07.2021, 18:00
98018

Вчені з Пенсільванського університету розробили концепцію самознищення коронавирусу. Зокрема, вони створили синтетичну дефектну копію SARS-CoV-2, яка заважає реальному патогену розмножуватися в організмі.

Читайте також: Український лікар назвав головний показник наближення нової хвилі COVID-19

Новий підхід до лікування хворих коронавирусною інфекцією вже випробували на африканських зелених мавпах. І як описано у статті EurekAlert, даний метод вже показав зниження вірусного навантаження на 95% всього за 12 годин терапії.

Як пояснили вчені, ефект досягається за рахунок того, що геном дефектного SARS-CoV-2 працює подібно паразиту. Він використовує в своїх цілях механізм генома оригінального вірусу і тим самим порушує процес його поширення. Крім того, більш коротка довжина геному модифікованих версій дозволяє їм реплицироваться швидше при цьому витісняючи патоген.

“Сам вірус SARS-CoV-2 сприяє реплікації і поширенню створеної в лабораторії синтетичної копії, проте в результаті даної взаємодії реальний збудник гине”, – пояснили в статті.

Ще на перших етапах роботи команда застосувала наночастинки в якості вектора доставки.

“Додаткові дослідження і доопрацювання терапії дозволять використовувати наш підхід як самопідтримуючого засобу проти COVID-19”, – заявив автор роботи Марко Аркетті.

В даний час його команда тестує метод на різних штамах SARS-CoV-2 на клітинах людини.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com