Мер Філатов виграв парі у президента Зеленського, – рішення суду

18.08.2020, 18:53
81713

Центральний міст в Дніпрі відремонтований і експлуатується абсолютно законно. Такий висновок випливає з рішення третього Апеляційного суду в Дніпрі. А значить, знамените парі, яке президент Володимир Зеленський запропонував меру Дніпра ще в 2019 р., Борис Філатов впевнено виграв, передає “Дніпровська панорама“.

Читайте також: На Івано-Франківщині чоловік взяв у заручники жінку і двох дітей

Як відомо, влітку 2019 р., за кілька місяців до завершення ремонту Центрального мосту в Дніпрі, який за свій рахунок проводила міська влада, президент Зеленський під час візиту в Дніпро наполегливо запропонував меру Борису Філатову парі: до Дня міста (відзначається у вересні) модернізація моста повинна бути завершена.

Роботи були закінчені в строк, Борис Філатов відкрив рух по мосту. Однак президент, який приїхав до Дніпра, відклав підведення підсумків парі. У т.ч. — щоб вивчити аргументи контролюючих структур і зняти всі сторони.

Восени 2019 р. після завершення ремонту на Центральному (Новому) мосту обласна державна архітектурно-будівельна інспекція (Дабі) провела позапланову перевірку, винесла припис і наклала штраф в 1,8 млн грн на Департамент благоустрою міськради за нібито знайдені порушення. Крім іншого, чиновники Дабі хотіли отримати документи, які раніше вже вилучила у мерії Дніпра прокуратура (!), і, не отримавши їх, зробили це приводом для претензії.

Міська рада не погодилася з таким розворотом подій і звернулася до суду. Навесні 2020 р. Окружний адміністративний суд визнав незаконним припис Дабі і скасував штраф, який обласні чиновники дас намагалися стягнути з мерії Дніпра. А 16 липня суд апеляційної інстанції підтвердив рішення окружного адмінсуду і повну правоту мерії Дніпра.

У документах суду зазначається: чиновники Дабі не змогли ніяк підтвердити правомірність свого припису і штрафу на адресу мерії Дніпра з приводу ремонту моста. Як не змогли довести і той факт, що міст нібито не введений в експлуатацію, як намагалися затверджувати перевіряючі. Більше того: сама перевірка проводилася на підставі листа прокуратури, проте Дабі в її ході не підняв жоден (!) з питань, на які хотіли отримати відповідь правоохоронці.

До речі, Феміда встановила вражаючий факт: “глибоко компетентні” чиновники обласної Держархінспекції намагалися переконати суд у тому, що рух транспорту під час ремонту мосту по трьох незакритих смугах (інші три закривалися на час проведення робіт) — це “експлуатація об’єкта будівництва без введення в експлуатацію”. І навіть додали фоточки з Інтернету. Зрозуміло, суди обох інстанцій відмінили ці безглузді доводи.

В результаті рішенням суду претензії контролюючих органів до модернізації Нового моста визнані неспроможними. У т.ч.  — припис і штраф, які обласна Дабі намагалася накласти на міські служби, суд визнав незаконними що ж, рішення суду другої інстанції, який підтвердив законність експлуатації моста після ремонту, дозволяє з упевненістю привітати мера Дніпра Філатова з перемогою в парі з главою держави. Цікаво, чи визнає гідну свою поразку Зеленський?

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com