Міністра часів Януковича Олександра Клименка заочно заарештував Печерський суд Києва

20.08.2019, 12:12
38082

Печерський районний суд м. Києва заочно обрав колишньому міністру доходів і зборів України часів президентства Віктора Януковича Олександру Клименку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Про це повідомила пресслужба Генеральної прокуратури.

Читайте також: У ЄС можуть скасувати санкції проти Януковича

Розслідуванням встановлено, що Клименко у 2012-2013 роках, перебуваючи у складі очолюваної Януковичем злочинної організації, діючи з корисливих мотивів, шляхом реалізації розробленого злочинного плану та злочинної схеми заволодів коштами державного бюджету України на загальну суму 3,1 млрд грн, тобто в особливо великому розмірі, шляхом незаконного відшкодування з держбюджету ПДВ на рахунки трьох фіктивних підприємств. Наразі триває процес ознайомлення сторони захисту підозрюваного з матеріалами кримінального провадження.

“Головною військовою прокуратурою неодноразово подавались до суду клопотання про обрання стосовно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і 19.08.2019 слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва задоволено клопотання прокурора та обрано підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою”, – йдеться в повідомленні.

У ГПУ звертають увагу, що з метою затягування та зриву судового процесу адвокати підозрюваного вкотре самоусунулись від захисту підозрюваного та жодного разу не з’явились у судове засідання для захисту інтересів свого клієнта. З метою дотримання прав підозрюваного і як того вимагає Кримінальний процесуальний кодекс, судом залучений адвокат з центру надання безоплатної вторинної правової допомоги. Спеціальне досудове розслідування кримінального провадження стосовно Клименка було завершено 21 квітня 2017 року.

Читайте також: Голос Кремля: кого Фірташ, Льовочкін і Медведчук взяли у список партії

Екс-міністру інкримінується ч. 1 ст. 255; ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191; ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 366; ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 205 Кримінального кодексу (участь у вчиненні злочинною організацією особливо тяжкого злочину проти державної власності, що заподіяло тяжкі наслідки у вигляді матеріальної шкоди державі в особливо великих розмірах, та злочин невеликої тяжкості у сфері службової діяльності).

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com